Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

«Послухай голосу її»

Щоб сім’я була успішною, хтось у ній має приймати остаточні рішення. Згідно з Біблією, таку відповідальність несе чоловік

Але це не дає йому права грубо панувати над дружиною, нав’язуючи свою волю. Також він не повинен ухилятися від виконання своїх обов’язків, бо так втратить повагу дружини і покладе на неї додатковий тягар. Бог очікує, що чоловік докладатиме всіх зусиль, аби дбати про дружину, а також шанувати її та довіряти як своєму найближчому другові (1 Тимофія 5:8; 1 Петра 3:7). В Ефесян 5:28 сказано: «Чоловіки повинні любити своїх дружин так, як власне тіло».


Чоловік, котрий по-справжньому любить свою дружину, цінує її здібності й таланти і з повагою бере до уваги її думку, особливо коли йдеться про сімейні справи. Він не наполягатиме на своєму лише тому, що є головою сім’ї. Одного разу праведний чоловік Авраам відкинув розумну пораду своєї дружини щодо певної сімейної справи. Тоді Бог сказав йому: «Послухай голосу її» (Буття 21:9—12). Виявивши смирення, Авраам так і зробив, і це посприяло миру та єдності в його родині, а також принесло Боже благословення.

Telegram Channel