Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Крижана смакота

Волинь-нова

Крижана смакота

Назва «сорбет» походить із Франції. Це холодний десерт, який прийнято вважати одним із видів морозива. Такі ласощі сподобаються не тільки тим, хто дотримується дієти чи є прихильником здорового харчування, а й охочим просто насолодитися натуральним смаком ягід і фруктів. У порівнянні зі звичайним морозивом це низькокалорійний десерт. Його зовсім не складно приготувати в домашніх умовах

Вафельні ріжки з абрикосовим сорбетом
Інгредієнти: для тіста — 4 яйця, 220 г цукру, 10 г ванільного цукру, 100 мл води, 260 г борошна, 90 г олії, для сорбету — 1 кг абрикосів, мед або цукор за смаком.
Приготування. Збити яйця з цукром і ванільним цукром, додати воду. Поступово всипати просіяне борошно, тісто має бути як густа сметана. Добре перемішати і влити олію. Знову все перемішати. Розігріти вафельницю і випікати вафлі до рум’яного кольору. Гарячими відразу згорнути у ріжок.
Абрикоси перетерти через сито, в отримане пюре додати мед за смаком. Поставити в морозилку і періодично помішувати, поки маса повністю не захолоне. Коли ріжки вистигнуть, наповнити їх абрикосовим сорбетом.


Лимонно-апельсиновий сорбет 
Інгредієнти: 1 апельсин, 1 лимон, 1 яєчний білок, 5 ст. л. цукру, 2 ст. л. коньяку (за бажанням).
Приготування. З цитрусових вичавити сік. До цукру додати коньяк і сік, перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Холодний білок збити до утворення стійкої піни. Охолодити металеву миску, змішати сік і білок. Поставити в морозильну камеру, перемішувати через кожні 20 хвилин (4–5 разів).


Яблучний сорбет із лаймом
Інгредієнти: 2 зелені яблука, 1 невеликий лайм, 50 г цукрової пудри, 2 яєчні білки, 1 склянка йогурту.
Приготування. Помити яблука, розрізати, видалити шкірку та насіння, подрібнити в блендері разом із соком лайма близько 3 хвилин, додати йогурт. Збити білки з цукровою пудрою до піків. Порціями вливати яблучну масу до збитих білків і акуратно перемішувати. Поставити в морозильну камеру на 6–7 годин, час від часу перемішувати.

Telegram Channel