Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинянин Андрій Ковальчук довів, що найкрутіші хлопці — у десантних військах!

Волинь-нова

Волинянин Андрій Ковальчук довів, що найкрутіші хлопці — у десантних військах!

Тому представляти наш край у ВДВ — честь для кожного військовослужбовця

Під час урочистостей з нагоди Дня Повітряних сил Президент повідомив про збільшення грошового утримання бійцям української армії певних спеціальностей, зокрема військовослужбовцям Високомобільних десантних військ



Людмила ВЛАСЮК


Наша армія відроджується, нарощує свою міць та боєздатність. Служити у Збройних силах стає почесно і престижно. Професія захисника Вітчизни сьогодні є однією з найбільш високооплачуваних на ринку праці. А військовослужбовцям десантних військ України держава ще й підвищила рівень грошового утримання та доплати бійцям, які виконують військові обов’язки в зоні АТО. На першій лінії оборони вони отримують до 10 тисяч гривень, на другій – близько 4,5 тисячі. Крім того, матимуть грошову допомогу на оздоровлення, щорічну оплачувану відпустку, безкоштовне навчання у вищих військових закладах, безоплатне медичне обслуговування тощо.



Лише сильні та безстрашні чоловіки, готові до великих фізичних навантажень і посиленої роботи, можуть потрапити до лав Високомобільних десантних військ.



— Це додає впевненості в тому, що славні десантні війська матимуть нове поповнення, – каже заступник обласного військового комісара з призову Юрій Кучер. – Зараз актуальним є питання комплектування частин військовослужбовцями за контрактом, але, крім того, потрібні фахівці Високомобільних десантних військ та спец-
призначенці. Президент України підписав закон, відповідно до якого збільшено грошове забезпечення саме цим категоріям. Суттєві переваги служби у Високомобільних десантних військах полягають у тому, що на них держава звертає особливу увагу, підвищуючи виплати і винагороди.
У мирний час на військову службу за контрактом приймаються чоловіки віком 18 – 40 років. Але, зважаючи, що в країні йде війна, в особливий період граничний вік перебування на військовій службі збільшений до 60 літ. Є відповідний наказ Міністра оборони, що визначає спеціальності, на які дозволяється приймати військовослужбовців–жінок віком 18 – 40 років, якщо вони придатні до служби за медичними показниками та професійно–психологічним відбором. Йдеться про медичних працівників, зв’язківців, кухарів.
— Вважаю, що представляти Волинь у ВДВ — це честь для кожного військовослужбовця нашого краю, – наголошує заступник волинського обласного комісара по роботі з особовим складом та громадськістю Ігор Підлісний. — маємо ким пишатися і на кого рівнятися. Наприклад, на першого заступника командувача Високомобільних десантних військ Збройних сил України генерал–майора Андрія Ковальчука — нашого земляка, уродженця Любешівщини. Саме зараз відкрилася можливість поповнити українську армію людьми з досвідом, оскільки багато з них були у ВДВ. Той, хто має таке бажання, може звернутися до військового комісаріату за місцем проживання з приводу проходження військової служби. Найперша вимога — хотіти бути корисним своїй державі. Якщо звернувся юнак без спеціальної підготовки, його навчать певним професійним азам, які необхідні для служби. Він може бути і стрільцем, і навідником, і навіть танкістом. Навчання триває до трьох місяців залежно від спеціальності. Військовослужбовець здобуде нову професію, знайде бойових друзів, матиме матеріальне забезпечення значно вище, ніж в інших військах. Хлопці, які служили у гарячих точках, відправляються безпосередньо у військову частину. І лише за бажанням – у зону АТО.
Служба у ВДВ вимагає особливих моральних якостей і фізичної витривалості. Лише сильні та безстрашні чоловіки, готові до великих фізичних навантажень і посиленої роботи, можуть потрапити до лав Високомобільних десантних військ. Якщо ви вважаєте себе такими, вас із радістю чекатимуть у військових комісаріатах.


 

Telegram Channel