Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У 19 років одна постояла за честь України! 

Волинь-нова

У 19 років одна постояла за честь України! 

Юлія Левченко здобула єдину для нашої країни нагороду – срібну медаль – на Чемпіонаті світу з легкої атлетики, що в неділю завершився в Лондоні

Петро ПАС



З першої спроби Юля подолала висоту 1,97 м, після чого двічі перевершувала власний рекорд, перестрибнувши 1,99 і 2,01 м! Вище за українку пролетіла над планкою лише росіянка Марія Ласицкене, яка виступала під нейтральним прапором і показала результат 203 см.
Зважаючи, що Юлії Левченко лише 19 років, можна сподіватися, що з таким напором – красуня з України настільки емоційно реагує на подолання висоти, що вже стала зіркою телекамер – вона ще неодмінно здобуде своє «золото» на Чемпіонаті світу!



« Хоча на що більше Україна могла розраховувати, коли в державі нікудишнє ставлення до спорту?..»



А так враження від виступів наших на планетарному форумі в Лондоні гнітюче. Черговий провал. Хоча на що більше Україна могла розраховувати, коли в державі нікудишнє ставлення до спорту?.. Тож ми розділили 32 – 37 місця у загальнокомандному заліку разом із такими збірними, як Бурунді, Уганда, Мексика, Марокко і Швеція. А тріумфували на Чемпіонаті світу легкоатлети США, що вибороли 30медалей: 10 золотих, 11 срібних і 9бронзових. Загалом же на п’єдестал піднімалися представники 43країн. До речі, до їх числа так і не потрапив жоден спортсмен із Білорусі. Але чи варто цьому радіти…
У Лондоні пішов зі спорту переможеним та ще й із травмою, котру отримав в естафеті 4х100 метрів, позбавивши свою команду медалі, 30–річний ямайський бігун Усейн Болт. «Бронза» на «стометрівці» – не та нагорода, на яку розраховувала найшвидша людина на планеті Земля. Адже Усейну Болту належать рекорди на дистанціях 100 м (9,58 с) і 200 м (19,19 с) та командний у найкоротшій естафеті (36,84с). Вчені підрахували, що так будуть бігати чемпіони лише в… 2060 році! Тому є надія, що Усейн передумає і ще повернеться на бігову доріжку на Олімпіаду–2020.


Telegram Channel