Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Літні напої: чим втамувати спрагу

Волинь-нова

Літні напої: чим втамувати спрагу

Звісно, можна просто купити мінералки або лимонаду. Але цікавіше й оригінальніше зробити, наприклад, коктейль чи смузі – густий напій, приготований збиванням у блендері до стану пюре натуральних інгредієнтів: свіжих або свіжозаморожених фруктів, овочів, ягід, молока, йогурту, кефіру, морозива, вершків. Не забудьте додати трошки фантазії і позитивного настрою

Морквяно–яблучний смузі
Інгредієнти: 2 яблука, 2 морквини, 1 апельсин, 0,5 склянки яблучного соку.
Приготування. Почистити фрукти, розрізати на кілька частин, покласти всі інгредієнти у блендер і добре збити.



Домашній квас
Інгредієнти: 500 г чорного хліба, 300 г цукру, 15 г свіжих дріжджів, 5 л гарячої води.
Приготування. Хліб поріжте, запечіть у духовці до золотистого кольору і висипте в каструлю. Залийте сухарі окропом (3 л), закрийте кришкою, остудіть, після чого процідіть через марлю. Залийте сухарі 2 л окропу, залиште ще на 1 годину, процідіть. Усю рідину злийте в одну банку або емальовану каструлю, додайте цукор і дріжджі, перемішайте і настоюйте 8–12 годин при кімнатній температурі. Розлийте квас у пляшки і зберігайте в прохолодному місці. За бажанням до нього можна додати два кружальця лимона і кілька листочків чорної смородини.



Шоколадно–молочний коктейль
Інгредієнти: 250 мл молока, 60–80 г морозива, 2 ст. л. какао, цукрова пудра – за смаком.
Приготування. Залити молоко в блендер, додати морозиво, какао, цукрову пудру. Суміш необхідно добре збити до утворення пінки.



Чайний лимонад
Інгредієнти: 1 лимон, 2 гілочки свіжої м’яти, 4 ст. л. меду, 3–4 пакетики чорного чаю.
Приготування. Заварити міцний чай з м’ятою, остудити. Лимон розрізати навпіл, половину нарізати кружальцями, з другої вичавити сік. Змішати сік, мед і чай. Налити лимонад у глечик, покласти лід і кружальця лимона. Замість чорного чаю можна використовувати зелений або трав’яний.


Мохіто
Інгредієнти: 3 гілочки свіжої м’яти, половинка лимона або лайма, лід, вода газована або звичайна, яблучний сік – за смаком.
Приготування. У склянку подрібнити м’яту, витиснути лимон або лайм. Додати воду, можна розбавити її яблучним соком. Прикрасити гілочкою м’яти.

Telegram Channel