Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

«Верес», ну як з такими уболівальниками можна було програти?

Лише у 5-му матчі після повернення в елітний дивізіон суперники змусили команду Юрія Вірта залишити поле з «діркою від бублика»

Петро ПАС


Українська прем’єр–ліга. 5-й тур. НК «Верес» (Рівне) — ФК «Зоря» (Луганськ) — 0:1 (Владислав Калитвинцев, 76 хв.). Львів, «Арена Львів», 1847 глядачів, + 33 С.
Склад «Вереса»: Бандура, Іщенко, Борзенко, Сімінін, Адамюк, Федорчук, Карасюк, Г. Пасіч (Волошинович, 78 хв.), Є. Пасіч (Кобін, 46), Степанюк, Гринь (Сергійчук, 66). Головний тренер Юрій Вірт.
Це була перша поразка рівнян після повернення до еліти українського футболу. Прикро, бо «Верес» нічим не поступався бронзовому призеру останніх трьох першостей. На полі відбувалася боротьба, як кажуть, до першої помилки.



Над «Ареною Львів» постійно лунало: «Верес»! «Верес»!



На жаль, вона трапилася біля наших воріт: на 76–й хвилині Владислав Калитвинцев, син знаменитого Юрія Калитвинцева, не роздумував, що робити з м’ячем, коли той несподівано опинився біля нього у штрафному суперника, а гарматним ударом запустив його під поперечину «Вереса»! Прикрі 0:1.
А ще гіркіше, що рівняни незважаючи на те, що грали у Львові, мали чудову підтримку уболівальників. Над стадіоном постійно лунало: «Верес»! «Верес»! Адже «Укрзалізниця» і до цього матчу запровадила спецпотяг із Рівного до Львова — і в «Червоно–чорному експресі» не було де яблуку впасти. Але за такої підтримки перемоги до команди, яка вже має свій почерк і непоступливий характер, обов’язково прийдуть.
Наступний свій матч «Верес» проведе в суботу, 19 серпня, в Одесі проти місцевого «Чорноморця», який замикає турнірну таблицю (пряма трансляція о 19:30 на телеканалі УНІАН).



За воротами
Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса»:
— Ми не заслужили цієї поразки. До гола біля наших воріт не було жодного моменту. Тому дуже прикро, коли наш гравець вибиває м’яч — рикошет — і «банка». Вже після цього ми відкрилися. Сьогодні результат несправедливий, бо була нічийна гра. Хоча треба визнати, що нам не вистачає останнього паса і креативних дій в атаці. А так я задоволений старанням усіх футболістів, тож будемо рухатися вперед.


 



Юрій ВЕРНИДУБ,
головний тренер «Зорі»:

Може, нам трохи і пощастило. Адже моментів створили небагато як ми, так і «Верес». Хоча гра була бойовою. Було помітно, що ніхто не хотів поступатися в боротьбі. Але нам важливі ці 3 очки. Тому я вдячний хлопцям за віддачу, що вони витерпіли і довели справу до перемоги.


 



 

Telegram Channel