Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Парк «Прип’ять-Стохід» святкує 10-річчя

З нагоди річниці тут відбувається науково-практична конференція

Голова райдержадміністрації Олег Кух взяв участь у науковій конференції, присвяченій 10-річчю НПП «Прип’ять-Стохід, йдеться на сайті Любешівської РДА. На конференцію прибули члени науково-технічної ради НПП, науковці, провідні фахівці та працівники природоохоронних установ, а також спеціалістів-природоохоронців, які приймали найактивнішу участь в створенні національного парку. Основні напрями роботи конференції: - результати польових досліджень на територіях установ природно-заповідного фонду (ПЗФ); - елементи моніторингу в установах ПЗФ; - наукові дослідження на інших ПЗФ та прилеглих територіях.



На конференцію прибули члени науково-технічної ради НПП, науковці, провідні фахівці та працівники природоохоронних установ, а також спеціалістів-природоохоронців.



Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Олег Кух привітав трудовий колектив парку зі святом та зазначив: « 10 років – це досить вагома та серйозна дата, це той час, коли вже можна говорити про певні напрацювання та результати роботи, підводити підсумки. Я вважаю, що одним із пріоритетних напрямків розвитку нашої країни є розвиток природо-заповідного фонду. Адже у сучасному світі відпочинок, рекреація, туризм, оздоровлення (а це означає здоров’я суспільства) є найвищою соціальною цінністю. Тому за останні кілька десятків років у світі поступово зростає значення оздоровчого лікування, туризму і рекреації». Та додав, що проблеми, робочі моменти, напрацювання, досягнення НПП «Прип’ять-Стохід» йому близькі, адже мав досвід роботи в структурі національного парку, і тому з великим задоволенням бере участь у цій конференції.


В ході роботи конференції в.о. директора НПП «Прип’ять-Стохід» ознайомив учасників із діяльністю парку, напрацюваннями за 10 років та планами на перспективу. 
Робота конференції триває, учасники побувають у с. Сваловичі, «Урочищі Городище», візьмуть участь у водній екскурсії та екскурсії околицями селиша. По закінченню відбудеться обговорення та прийняття резолюції конференції.


 

Telegram Channel