Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ці 300 доларів згадуватиме усе життя…

Волинь-нова

Ці 300 доларів згадуватиме усе життя…

На Маковія, 14 серпня, у Рівному затримали на хабарі головного спеціаліста відділу лісового та мисливського господарства однойменного обласного управління Олександра Нагорняка. 300 доларів йому вручив поблизу офісу, на розі вулиць Пушкіна та Міцкевича, приватний підприємець, який хотів одержати 80 соток лісових угідь в оренду, щоб облаштувати зону відпочинку для туристів

Левко ЗАБРІДНИЙ


Гроші підприємець давав, як повідомляє прокуратура, за «сприяння в укладенні довгострокового договору оренди земельної ділянки у Володимирецькому районі та підготовку необхідної документації». Йдеться про 80 соток у 51-му кварталі (виділ 14) Рафалівського лісництва, що між Рафалівкою та Суховолею.
27 липня своїм розпорядженням голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко дав дозвіл виділити цю лісову ділянку в оренду на 15 років підприємцю Євгену Дзіваку. До кінця серпня пан Дзівак мав укласти договір оренди із лісокористувачем, тобто лісгоспом, проте звернувся до прокуратури зі скаргою на Олександра Нагорняка, що той зумисне затримує підписання документів.



Я наголошую усім працівникам, що ті, хто замішаний у якихось схемах, працювати в управлінні не будуть.



З хабаром Нагорняка затримували, окрім прокурорів, працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Головному спеціалісту вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди), що карається штрафом від 12 750 до 25 500 гривень або позбавленням волі на термін від двох до п’яти років. Прокуратура клопотатиме про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Віталій Сухович, начальник обласного управління лісового господарства, зазначив, що його підлеглий провину визнає.
Хлопчина з дурощів узяв гроші, його до цього довго підводили, підприємець спонукав, – зазначив пан Сухович у коментарі для ЗМІ. – Він взагалі не вирішує питань про виділення в оренду лісових угідь. Не витримав просто і спокусився. Буде відсторонений від посади. Я наголошую усім працівникам, що ті, хто замішаний у якихось схемах, працювати в управлінні не будуть.


 

Telegram Channel