Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Син-депутат – на лаву підсудних. А мати – на сесію по землю

Волинь-нова

Син-депутат – на лаву підсудних. А мати – на сесію по землю

Обранець громади Рівного Олександр Бабат з минулого тижня – підсудний. Слідчі передали на розгляд Феміди справу, що стосується загибелі будівельника Андрія Артвинського на спорудженні багатоповерхівки на Київській, 67 в обласному центрі, що належить матері депутата. Олександра Бабата підозрюють у приховуванні злочину (точніше — тіла будівельника, яке знайшли, нагадаємо, у лісі, за кілька десятків кілометрів від міста). А поки сина судять, мати — Людмила Бабат — просить у Рівненської міськради продати їй земельну ділянку поруч — для зведення ще одної багатоповерхівки

Левко ЗАБРІДНИЙ



Звернулася до місцевої влади пані Бабат у липні. Хоче купити майже 16 соток на вулиці Київській, 19, де наразі стоїть нічний клуб «Торнадо», що, власне, належить родині Бабатів і має не надто хорошу репутацію у місті. Невдоволення закладом виникло ще понад десять років тому, коли його відкрили мало не у дворі 12–ї школи. Нині ж нічний клуб – серед лідерів поліцейської статистики щодо кількості нічних злочинів, скоєних поруч.
Відповідно до проекту рішення, оприлюдненого на сайті міськради, Людмила Бабат збирається придбати земельну ділянку, яку орендує, «для реконструкції будівлі кафетерію під багатоквартирний житловий будинок із вбудованими нежитловими приміщеннями, без права розміщення у них гральних автоматів та залів грального бізнесу».



Відповідно до санкції статті, якщо їхній злочин буде доведено у суді, вони можуть потрапити до в’язниці на три роки.



Якщо депутати підтримують проект рішення (а поки не відомо, чи включать його у порядок денний сесії, що незабаром буде), контрольна комісія міськради проведе експертну оцінку ділянки, а міське управління капітальною власністю у 25–денний термін повинне буде укласти договір про оплату авансового внеску – 10% від вартості земельної ділянки.
«Торнадо» та споруджена висотка на Київській, 67 – на відстані кількох десятків метрів. Після загибелі на будівництві Андрія Артвинського обласна ДАБІ намагалася визнати її зведення незаконним, проте забудовник – компанія Людмили Бабат «Апартамент–Буд» – виграла суд першої інстанції.
Однак три тижні тому слідче управління поліції після семи місяців розслідування передало справу щодо загибелі Андрія Артвинського до суду. Чоловік, як розповідали правоохоронці, впав на будові і розбився, проте його тіло, аби приховати нещасний випадок, вивезли до лісу біля Олександрії Рівненського району. Загиблого знайшли за кілька днів після того, як рідні заявили у поліцію. Родичі також розповіли журналістам і поліції, що бригадир будівництва пропонував їм гроші за мовчання – від Олександра Бабата.
Під час розслідування у депутата та його матері вилучали автомобілі. Як підозрювали, у них могли перевозити тіло. Результати експертиз не розголошували, посилаючись на таємницю досудового розслідування. Проте Олександрові Бабату все ж вручили підозру у приховуванні тяжкого злочину – за ст. 396 Кримінального кодексу України. Таку ж підозру отримав бригадир Леонід Боровков. Відповідно до санкції статті, якщо їхній злочин буде доведено у суді, вони можуть потрапити до в’язниці на три роки.
Більше покарання чекає на іншого фігуранта справи – інженера на будівництві Андрія Дідуха, який свого часу працював в обласному ДАБІ. Його хочуть притягнути до відповідальності за ч. 2 ст. 271 ККУ (порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей). Інженерові загрожує позбавлення волі на сім років.


 

Telegram Channel