Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

У Києві в Голосієво хочуть знести пам’ятник волонтерам через будівництво

На місці скверу хочуть розгорнути будівництво

Про це повідомив Мустафа Найєм «Громадському».



На перетині проспекту Науки та Стратегічного шосе 15, де у 2016 році було зроблено Сквер, вже завезли техніку для забудови



За словами волонтерки Олени Суєтової, забудовники посилаються на те, що мешканці прилеглих будинків підписали відповідні документи та таким чином дали згоду на забудову скверу. Вона додала, що на місці зеленої зони хочуть побудувати торгово-розважальний центр. Як написав Найєм, на документах щодо забудови та меморандуму між мешканцями один з мешканців побачив підпис від себе, хоча чоловік його точно не ставив. «Якщо почнуть будувати далі — будуть зіткнення мешканців з будівельниками. До захисту будівництва підійшли якісь хлопці в камуфляжі», — написав він. Як повідомляли «Наші гроші», Вищий господарський суд визнав незаконним рішення Київської міськради про розірвання договору оренди з ТОВ «СБС-Надія» земельної ділянки 0,8 га та створення на її базі скверу. В грудні 2003 року Київська міськрада передала на 30 років в оренду ТОВ «СБС-Надія» ділянку площею 0,08 га. Виділялася вона під будівництво соціально-побутових та торгівельних об’єктів.
В 2009 році Київ міськрада прийняла рішення розірвати договір з «СБС-Надія» через відмову останньої викупити землю. Але судову тяганину тоді міськрада програла. В квітні 2015 року Київська міськрада прийняла рішення розірвати договір оренди. Тоді депутати пояснили це рішення тим, що ділянка так і не була забудована. Після того, як у вересні того ж року фірма змогла в першій інстанції та апеляції відмінити рішення міськради, депутати вирішили надати ділянці статус скверу. При цьому, його площу збільшили до 0,12 га.
Після цього фірма почала оскаржувати в судах рішення міськради про створення скверу, і також їх виграла. Тому Київміськрада звернулася з касацією до ВГСУ, вимагаючи скасувати попередні рішення суддів. Вищий господарський суд встановив, що незаконне саме рішення депутатів. Крім того,  діюча програма розвитку зеленої зони в Києві передбачає, що площа скверу повинна складати 2,0 га., а депутати голосували про ділянку площею 0,12 га. Тому ВГСУ відмовився задовольнити касацій скаргу Київської міськради.

Telegram Channel