Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чому відбулася спільна  нарада керівників правоохоронних органів міста Луцька та Луцького району (Фото)

Волинь-нова

Чому відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів міста Луцька та Луцького району (Фото)

Не вдалося організувати та налагодити ефективну діяльність у сфері протидії злочинності, хоча і зріс рівень розкриття злочинів

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


У Луцькій місцевій прокуратурі відбулася спільна  нарада керівників правоохоронних органів міста Луцька та Луцького району, на якій обговорили стан протидії злочинності та корупції, захисту громадян від злочинних посягань за 7 місяців 2017 року.



Порівняно з аналогічним періодом минулого року знизився рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення.



Розпочинаючи нараду, керівник місцевої прокуратури Артур Томашевський зауважив, що вжиті правоохоронними органами міста та району заходи сприяли стабілізації криміногенної ситуації, зменшенню окремих категорій злочинів.


В обласному центрі на 21,5% зменшилась кількість облікованих злочинів проти життя та здоров’я (з 144 до 113). У Луцькому районі кількість таких злочинів зменшилась на 68 % (з 81 до 26).


Уперше за останні декілька років зменшилась кількість облікованих злочинів проти власності (на 17,4% у місті та на 10% у районі), у тому числі крадіжок (з 1606 до 1205, або на 25%), крадіжок з квартир (з 266 до 215, або на 19,2%), розбійних нападів (з 13 до 10, або на 23,1%).


У Луцьку зменшилась на 11,4% кількість злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, на 4,5% – фактів незаконного заволодіння транспортними засобами, на 28,2% – злочинів, учинених в стані алкогольного сп’яніння.


Аналогічно у Луцькому районі зменшилась на 12% кількість злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, на 43% – фактів незаконного заволодіння транспортними засобами, на 69,2% – злочинів, учинених в стані алкогольного сп’яніння.


Луцьким відділом поліції активізовано протидію незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Так, у поточному році обліковано втричі більше кримінальних правопорушень вказаної категорії, ніж за аналогічний період минулого року. Число виявлених фактів збуту наркотичних засобів збільшилось майже в шість разів.


Порівняно з аналогічним періодом минулого року знизився рівень  кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення.


Рівень розкриття злочинів  в обласному центрі і районі зріс як за остаточними результатами розслідування, так і по оголошенню підозри.


Водночас, керівникам територіальних органів Національної поліції так і не вдалося організувати та налагодити ефективну діяльність у сфері протидії злочинності, а відтак – і забезпечити стабільну криміногенну ситуацію в місті Луцьку та районі й посилити боротьбу з корупцією.


Недостатньою є робота правоохоронних органів міста щодо протидії злочинам проти власності та як наслідок – збільшення кількості шахрайств, грабежів та вимагань. Зросла також і рецидивна злочинність.


Патрулювання вулиць не приносить бажаного результату у протидії вчиненню злочинів у громадських місцях.


Досі гострою залишається проблема розкриття злочинів. Окрім того, необхідно посилити профілактичну роль правоохоронців.


– Таким чином, проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення правоохоронними органами міста Луцька та району, – підсумував Артур Томашевський.


Учасниками наради розроблено ряд заходів задля посилення ефективності протидії злочинності.

Telegram Channel