Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Патріарх Філарет удостоїв високою нагородою горохівчанку

Волинь-нова

Патріарх Філарет удостоїв високою нагородою горохівчанку

Єлизавета Поліщук день у день присвячує себе церкві вже 36 літ

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Серед багатьох традицій Свято-Вознесенського храму міста Горохів є звичай віншувати церковною громадою ювілярів, іменинників, зичити їм земних гараздів і співати «Многії літа».



Дзвінкий голос цієї світлої душею особистості є окрасою Богослужінь.



Нещодавно після закінчення Божественної Літургії  декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму отець Андрій Сидор запросив до вітань одну з найшановніших парафіянок храму, псаломщика Єлизавету Поліщук.


Про жертовне служіння цієї особистості Богові, церкві і Україні отець Андрій розповів сердечними словами, з яких знає пані Єлизавету вже 25 років, відколи став служити в храмі після проголошення Незалежності рідної держави.


Загалом Єлизавета Степанівна день у день присвячує себе церкві вже 36 літ. Дзвінкий голос цієї світлої душею особистості є окрасою Богослужінь, щира молитва слугує людям надією, доброзичлива вдача зворушує безкорисливістю,  а золоте серце – безмежною вірою у порядність і людяність.


Напевно, у Горохові немає такої оселі, в якій не була б Єлизавета Степанівна: усіма, наче рідна, розділяла і радість, і біль від важких утрат. У тих турботах про мирян, церкву, родину вже й настав 70-ий ювілей пані Лізи.


Не сподівалася ювілярка – аж заплакала від хвилювання, коли отець Андрій вручив їй високі нагороди Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета – Благословенну Грамоту і відзнаку «За жертовність і вірне служіння Україні і Українській Православній Церкві Київського Патріархату, українському народові».


На знімку: нагороди Патріарха Філарета паломниці Свято-Вознесенського храму міста Горохова Єлизаветі ПОЛІЩУК вручає декан Горохівського деканату, настоятель храму отець Андрій СИДОР


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel