Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

В аеропорту Борисполя збудують ще одну злітну смугу

Роботи планують завершити до 2023 року

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" констатують, що пасажиропотік постійно зростає. Тенденція збережеться і в наступні роки, тому планують збудувати додаткову злітно-посадкову смугу за 8 млрд грн до 2023 року.


Про це розповів заступник генерального директора аеропорту Євген Дихне, передає УНІАН.



Планують збудувати додаткову злітно-посадкову смугу за 8 млрд грн до 2023 року.



"Не маючи точних розрахунків, ми не можемо назвати суму вартості будівництва злітно-посадкової смуги, але ми орієнтуємося на 8 мільярдів гривень. Напевно, нам доведеться взяти кредит, оскільки за свої кошти ми не зможемо збудувати об'єкт за два будівельні сезони", - сказав Дихне.


"На сьогодні вже зрозуміла динаміка пасажиропотоку в аеропорту "Бориспіль". Згідно з планом розвитку, пікове навантаження на злітно-посадкові операції - до 25 мільйонів пасажирів на рік. Цей пасажиропотік можна обслуговувати з однієї злітно-посадковою смугою. Якщо аеропорт буде розвиватися з такою динамікою як зараз, то протягом п'яти років ми досягнемо піку в 25 мільйонів пасажирів на рік. Для цього необхідно експлуатувати дві злітні смуги", - зазначив директор державного проектного інституту "Украеропроект" Кирило Новіков. 

Telegram Channel