Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Скоро у Луцьку - «Мандрівний вішак»

15-17 вересня у Луцьку відбудеться Міжнародний фестиваль аматорських театрів

З метою підтримки аматорського театрального руху, заохочення митців до створення нових постановок та театральних експериментів департамент культури спільно з аматорським театром- студією «Гармидер» Луцького районного будинку культури проведуть 15-17 вересня 2017 року Міжнародний фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак». Розпорядження про проведення фестивалю підписав секретар міської ради Григорій Пустовіт, йдеться на сайті Луцької міськради.



До участі у фестивалі запрошуються театри з України та з-за кордону незалежно від форм організації та підпорядкування, які приймають умови фестивалю. Відбір учасників на фестиваль відбувається на конкурсній основі.



Відповідно до положення про Міжнародний фестиваль аматорських театрів «Мандрівний вішак», засновниками фестивалю є театр-студія «Гармидер» Луцького районного будинку культури та департамент культури Луцької міської ради.  Головний його девіз – «Театр за межами театру». Завдання фестивалю: презентувати культурно-мистецький та туристичний потенціал міста Луцька; представити публіці сучасні форми театрального мистецтва; забезпечити підтримку театрального руху в Луцьку та в Україні; заохотити молодих митців до створення нових постановок та театральних експериментів; налагодити тісніші культурні й туристичні зв’язки між країнами шляхом залучення до фестивалю театрів з-за кордону.


До участі у фестивалі запрошуються театри з України та з-за кордону незалежно від форм організації та підпорядкування, які приймають умови фестивалю. Відбір учасників на фестиваль відбувається на конкурсній основі.


Один колектив може запропонувати одну і більше вистав для конкурсного відбору. Кількість колективів, яка візьме участь у фестивалі, визначається оргкомітетом. Колективи-учасники відбираються на підставі поданих заяв довільної форми, повного відеозапису вистави (бажано, відзнятої однією камерою на загальному плані) та іншої необхідної інформації. Тривалість вистави – 60-90 хвилин. Рішення щодо участі колективу прийматиме конкурсна комісія та оргкомітет. Усі колективи, які подали заявки, будуть проінформовані про результати відбору.


Критерії відбору колективів-учасників фестивалю: художній рівень вистави; можливість адаптації для показу на майданчику «за межами театру».


Театральні виступи будуть відбуватися на імпровізованих закритих та відкритих сценічних майданчиках (за межами театральних залів) у різних частинах міста, відповідно до технічних та художніх характеристик вистави-учасника.

Telegram Channel