Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Біймося кору, який уже на порозі

Волинь-нова

Біймося кору, який уже на порозі

За півроку в Україні було зареєстровано 958 випадків цієї недуги. Найбільша кількість хворих в Івано-Франківській, Тернопільській та Одеській областях. В останній від ускладнень померло 2 дітей віком 2 і 4 роки, які не були щеплені. На жаль, непроста ситуація із вакцинацією і на Волині

Про це з тривогою говорили лікарі під час круглого столу, попереджаючи, що вже незабаром і в нас можна очікувати на спалах кору, який мігрує з інших регіонів разом із відпочивальниками. Під найбільшою загрозою юні волиняни старших вікових категорій, котрі не отримали щеплень згідно із Національним календарем у попередні роки. Їхня кількість в області збільшилась до 34 тисяч.
За словами заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерія Руцького, менше 30 відсотків дітей вакциновано у Локачинському, Любомльському, Шацькому, Ківерцівському, Горохівському районах. У багатьох інших щеплено заледве половину малечі. А за байдужість дорослих розплата може бути дуже серйозною.
— Інфекція супроводжується різними ускладненнями. Кір досить заразний. Головними симптомами захворювання є висока температура, кон’юктивіт, ураження верхніх дихальних шляхів, з’являється кашель, висипання на шкірі, — застерігає завідувачка відділення обласної інфекційної лікарні Наталія Маркова. — Летальність становить близько відсотка від загальної кількості хворих.
Головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська нагадує батькам, що перед тим, як розпочнеться навчальний рік, варто подбати про безпеку дітвори, тим більше що закуплена якісна вакцина бельгійського виробництва. І дорослим фахівці радять не втрачати пильності, у зоні ризику —вагітні, медперсонал, люди з ослабленим імунітетом.

Telegram Channel