Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Запасіться чорноплідною горобиною

Волинь-нова

Запасіться чорноплідною горобиною

Ці диво-ягоди мені й моїм близьким заміняють ліки. На жаль, не всі знають, наскільки вони корисні, тому й хочу поділитися своїм досвідом

Олена КУЦИК


Відомо, що жителі Волині потерпають від нестачi йоду, а тому мають проблеми із щитоподібною залозою. Коли у мене ендокринолог діагностувала ознаки зниження функції цього органа (гіпофункцію щитовидки), я вирішила спочатку спробувати лікуватися природними засобами. Прочитала про цінні властивості чорної горобини (аронії) і щодня стала з’їдати по кілька ягідок. Потім мені порадили перемолоти плоди, перемiшати з цукром у пропорцiї 1:2 і тричi на день споживати по чайнiй ложцi. Через рік прийшла на обстеження — і почула, що є позитивні зрушення в діяльності щитоподібної залози.
А ще аронія рятує мене від підвищення артеріального тиску. Рекомендую такий напiй: двi столовi ложки подрiбнених ягiд залити двома склянками окропу, дати настоятись, випити упродовж дня. Можна готувати чай з горобини в поєднаннi з плодами глоду та калини.
Аронію називають «жiночою ягодою», бо має естрогенну активнiсть, сприяє пiдвищенню рiвня цього гормону. Тому її корисно споживати дiвчаткам iз затримкою статевого дозрiвання та жiнкам, що бажають завагiтнiти.
Не рекомендовано їсти цi ягоди людям iз виразковою хворобою шлунка, дванадцятипалої кишки, при гастритi. Також треба мати на увазi, що плоди аронiї можуть посилювати згортання кровi, тому не бажано їх споживати при варикозi та тромбозах.
м. Луцьк.

Telegram Channel