Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Тепер у поліського рятувальника Геннадія Молошика є ще один «похресник»

Волинь-нова

Тепер у поліського рятувальника Геннадія Молошика є ще один «похресник»

Чоловік повернув до життя 12-річного хлопчика, який разом із батьками відпочивав в урочищі ГЕС у селищі Любешів і ледь не втопився у річці Стохід

Ірина ВАРВАРУК

 


В останній день липня у вільний від роботи час начальник варти 23-го державного пожежно-рятувального підрозділу УДСНС України у Волинській області Геннадій Молошик відпочивав із товаришем біля річки і раптом почув крики з протилежного берега про те, що під водою зникла дитина. Як виявилося, підліток пішов плавати, але за якийсь час батьки та знайомі втратили його з поля зору. Не роздумуючи ні секунди, вплав через річку Геннадій кинувся рятувати хлопця. Поки дістався, його вже витягли відпочивальники та намагалися зробити штучне дихання. Але у паніці ніхто не знав, як правильно надати першу медичну допомогу. Рятувальник попросив присутніх не заважати. Дії Геннадія Молошика були чіткими, професійними. Він звільнив дихальні шляхи потерпілого від води. Батькові дитини сказав дихати рот в рот, а сам проводив непрямий масаж серця, натискаючи на грудну клітку. Знову і знову доводилося заспокоювати людей, оскільки за їхніми гучними криками та зойками не чутно було серцебиття хлопчика. Реанімаційні дії тривали декілька хвилин і нарешті підліток розплющив очі.

 

 

 

« Не роздумуючи ні секунди, вплав через річку Геннадій кинувся на допомогу.»

 

 

У цей час товариш Геннадія поліцейський Віталій Плевако викликав бригаду екстреної медичної допомоги і намагався пояснити, куди потрібно приїхати. Але де розташоване урочище, яке люди називають ГЕС (колишня гідростанція, знищена ще у воєнні роки), не всі знають. Тож для того, щоб не втрачати дорогоцінних хвилин, 25-річний поліцейський порадив батькам везти сина власною автівкою до приймального відділення Любешівської центральної районної лікарні.
До речі, це не перший випадок рятування дитини у Геннадія Молошика. У 2014 році він витягнув з водойми 7-річного хлопчика, який перебував під водою 15 хвилин. На жаль, тоді лікарі були безсилими. Цього ж разу усе закінчилося щасливо. 12-річний Назар, коли прийшов до тями, розповів, що його в річці затягло у вирву. Хлопець і його рідні вдячні рятівникам.

 

 

 

 

Telegram Channel