Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

На Волині діти пробували «гасити» пожежу

19 серпня у селі Старосілля Маневицького району для вихованців православного дитячого табору відпочинку «Стежина добра» працівники ДСНС провели пізнавальний і повчальний урок з безпеки життєдіяльності


Отриманні знання діти підтвердили практично: вони охоче пробували разом із вогнеборцями загасити умовну пожежу від справжнього пожежного автомобіля.



Вони розповіли як правильно діяти при пожежі, виявленні вибухонебезпечних предметів, нагадали правила поведінки на воді та в екосистемах та пояснили чим небезпечні дитячі пустощі з вогнем, повідомляє ДСНС. А оскільки в основі забав із сірниками малечі лежить допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем, відсутність страху перед можливою загибеллю, то й наслідки таких «ігор» при відсутності нагляду з боку дорослих, як правило, закінчуються трагедією. Щоб не допустити подібного сьогодні, необхідно запам’ятовувати все про що говорять рятувальники: як діяти у випадку пожежі, за яким номером слід телефонувати, щоб викликати пожежно-рятувальний підрозділ, що при цьому слід повідомляти.


Отриманні знання діти підтвердили практично: вони охоче пробували разом із вогнеборцями загасити умовну пожежу від справжнього пожежного автомобіля. Знайшлися і ті, хто визначився із професією та мріють у майбутньому стати рятувальниками.


Після заходу діти охоче фотографувалися і отримали пам’ятки ДСНС України.

Telegram Channel