Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Делегація Ківерцівської міськради побувала у Польщі

Волинь-нова

Делегація Ківерцівської міськради побувала у Польщі

З метою поглиблення співпраці у сфері функціонування органів місцевого самоврядування, освіти та зміцнення дружби та добросусідства між українським та польським народами у Польщі перебувала офіційна делегація з міста Ківерці

Відповідно до Угоди про співпрацю між містом Ківерці та гміною Пшигодзіце Великопольського воєводства (Польща) на запрошення Вуйта гміни Кшиштова Расяка, з метою поглиблення співпраці у сфері функціонування органів місцевого самоврядування, освіти та зміцнення дружби та добросусідства між українським та польським народами, взаємозбагачення культур з 12 до 16 серпня 2017 року в гміні Пшигодзіце перебувала офіційна делегація з міста Ківерці на чолі з міським головою Володимиром Жгутовим. Про це йдеться на сайті Ківерцівської міської ради. Програма перебування делегації була винятково цікавою та насиченою.



У рамках візиту наша делегація побувала та познайомилася з роботою Державної протипожежної служби в місті Плешеві, відвідала палац і каплицю князів Радзивіллів в Антоніні.



Програма другого дня перебування була також дуже насиченою. Делегація міської ради на чолі з міським головою Володимиром Жгутовим зустрілася з президентом міста Острув Великопольський піні Бітою Клаймк. Під час зустрічі сторони мали можливість обговорити напрямки майбутньої співпраці в галузі освіти, культури та охорони навколишнього середовища. Пані Біта Клаймк розповіла про особливості місцевого самоврядування в Польщі та на прикладі свого міста показала переваги реформи децентралізації для звичайних мешканців та економічного і соціального стану міста загалом. Крім того, пані Біта Клаймк поділилася з ківерчанами успішним досвідом залученням інвестицій для місцевої громади та наглядно презентувала проекти, реалізовані за кошти з структурних фондів ЄС.
Делегація відвідала щойно побудований Пляжний комплекс з басейном для жителів міста. Особливий інтерес у нашої делегації викликали відвідини сортувальної станції по переробці сміття, адже дане питання є надзвичайно актуальний з точки зору екологічної безпеки.
Також наша делегація завітала у відділення муніципальної поліції міста Острув Великопольський та познайомилася з системою та перевагами вуличного відеоспостереження міста.
На завершення перебування в місті Острув Великопольський делегація побувала у медичній школі, де відбулася змістовна розмова з дирекцією школи та заступником директора з навчальної роботи Ківерцівського медичного коледжу Світланою Буйволенко, щодо налагодження співпраці між навчальними закладами.
Делегація Ківерцівської міської ради взяла участь в урочистостях з нагоди Дня польської армії.
Кульмінацією перебування у гміні Пшигодзіце було підписання угоди про продовження партнерства між нашими громадами.
Учасники української делегації щиро дякували друзям з Польщі за гостинність та висловили надію на подальшу тісну співпрацю.

Telegram Channel