Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

За такі слова дати пану урядовцю мінімальну зарплату і поселити в квартирі з центральним опаленням! (відео)

В ефірі одного з вітчизняних телеканалів міністр соцполітики Андрій Рева пояснив, чому німці витрачають на їжу всього 14% від зарплати, а українцям на купівлю продуктів треба щомісяця віддавати 50% прибутку. Мовляв, це не економічна, а культурна проблема. Адже ціни на харчі в обох країнах приблизно однакові, але в нас на продукти йде половина заробітку не тому, що мало заробляємо, а тому, що на відміну від німців багато їмо. Реакція значної частини суспільства на слова посадовця була бурхливою

Анатолій ГРИЦЕНКО,


депутат Верховної Ради України VІ і VІІ скликань (м. Київ):


— Перша реакція: міністрам інколи краще жувати, ніж говорити подібні дурниці. А щодо відставки, то першим це має зробити Президент Порошенко, бо риба гниє з голови.



При зарплаті у понад 102 тисячі гривень можна з’їсти, даруйте, навіть зжерти дві мої мінімальні пенсії.



 Галина КАЖАН,


заслужена артистка України (м. Луцьк):


— Не варто панові судити про всіх нас по собі. Якщо навіть ціни наші — європейські, то чи наші статки (пенсії, зарплати) є еквівалентними тим, що в Німеччині чи навіть у сусідній Польщі? Тому при зарплаті у понад 102 тисячі гривень можна з’їсти, даруйте, навіть зжерти дві мої мінімальні пенсії. Хай порахує, який відсоток виходить. Ото ж бо й воно!


 


Оксана КОВАЛЕНКО,


головний редактор ТВО телебачення ПАТ «НСТУ» «Волинська регіональна дирекція» (м. Луцьк):


— Перша реакція на слова Реви — неймовірне здивування. Тобто я знала, що «вони» дуже далекі від звичайних українців, але ж не настільки! За таке чиновників, яких ставлять на посади, щоби будували стратегії на поліпшення життя тих, хто платить їм зарплату, навіть у відставку відправити — то мале покарання. Дати мінімальну зарплату, посадити у квартиру з центральним опаленням (можна ще 5 сотих городу, нехай уже…) — і час від часу записувати інтерв’ю на тему «Секрети переїдання: міфи і правда».


Більше цікавих думок – у нашому відео та друкованому номері газети.


Telegram Channel