Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Шоколад урятував життя 74-річного японського альпініста

Солодку смакоту загублений у горах дідусь запивав водою з гірського струмка

Літній альпініст, який зник у північних Японських Альпах, зміг цілий тиждень прожити в горах, вживаючи лише шоколад і воду, поки його не знайшла в неділю група рятувальників, передає УНІАН з посиланням на РІА «Новости».



Літній альпініст, який зник у північних Японських Альпах, зміг цілий тиждень прожити в горах, вживаючи лише шоколад і воду.



За даними телеканалу NHK, 74-річний Кійоюкі Цуцуї приїхав з Хіросіми в префектуру Ніїгата для сходження в гори 10 серпня. Згідно з планом підйому, альпініст мав почати сходження 13 серпня і спуститися назад через чотири дні. Однак на висоті приблизно тисячі метрів літній альпініст оступився і зісковзнув зі стежки.


Про зникнення Цуцуї стало відомо лише минулої п'ятниці, коли в поліцію звернувся один з родичів альпініста. Зниклу людини вдалося помітити з вертольота вранці в неділю. Загрози здоров'ю альпініста немає. За словами врятованого альпініста, весь цей час він харчувався лише шоколадом, пив воду з гірського струмка і постійно носив дощовик для запобігання переохолодженню.

Telegram Channel