Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

До Нововолинська приїде міністр. Чи полегшає шахтарям?

Нещодавно в Києві відбулася зустріч голови облдерж-адміністрації Володимира Гунчика та нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова з очільником відомства енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом. Йшлося про виплату заробітної плати гірникам, подальшу долю шахти №10 «Нововолинська» та інші болючі проблеми

Алла ЛІСОВА


Віктор Сапожніков висловив сподівання, що на дев’ятій шахті продовжиться видобуток вугілля, тому просив урядовця не переводити цю копальню в третю категорію. Тим більше, що невдовзі там мають запустити ще одну лаву. Ще дві запрацюють на «Бужанській». Це дасть змогу волинським шахтарям заробляти щомісячно 25 млн гривень на заробітну плату та інші господарські витрати. Також керівники області та міста відстоювали думку, що замовник із будівництва шахти №10 має знаходитися у Нововолинську, а не у Червонограді. Сьогодні питання номер один – добудова копальні.
Разом із тим зазначалося, що діючі шахти розміщені на землях об’єднаних територіальних громад, і 50 відсотків працюючих – це сільське населення. Тому керівники ОТГ повинні виявляти більше ініціативи у відстоюванні інтересів шахтарів.
З’явилася інформація, що всі копальні, в тому числі й № 10, будуть об’єднані в одне управління, яке увійде у Національну вугільну компанію. Чи це так – невдовзі дізнаються нововолинці. Стало відомо, що 6 вересня на Волинь з робочим візитом має прибути міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Telegram Channel