Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
За гол і зуба не шкода – виймай, Одесо!

Волинь-нова

За гол і зуба не шкода – виймай, Одесо!

«Верес» здобуває другу перемогу в сезоні і піднімається на 5-те місце!

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. 6-й тур. «Чорноморець» (Одеса) – «Верес» (Рівне) – 0:1 (Володимир Адамюк, 90+2 хв.)
 19 серпня 2017 року. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 4952 глядачі. Головний суддя Віктор Копієвський (Кропивницький).
«Верес»: Олександр Бандура, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Микола Іщенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк, Валерій Федорчук, Михайло Сергійчук (Євген Пасіч, 81 хв.), Василь Кобін (Геннадій Пасіч, 90+4), Руслан Степанюк, Сергій Гринь (Ростислав Волошинович, 46). Головний тренер Юрій Вірт.



Звісно, що в кінці гри завжди дуже приємно забивати, і я радий, що ми проявили характер.



Суперник рівнян у 6-му турі Української Прем’єр-ліги – команда з неабиякою історією. «Чорноморець» багато сезонів провів у Вищій лізі за часів СРСР (а 1974-го року навіть здобув «бронзу»!). На початку ж і в середині 1990-х одесити були просто таки одним із грандів українського футболу. Саме у той період вони вибороли два комплекти «срібних» нагород у Вищій лізі і двічі здобули Кубок України.
Щоправда, як і для «Вереса», ті щасливі часи гучних перемог швидко минули. «Відродження» колишнього «Чорноморця» почалося 2010 року, коли клуб очолив Роман Григорчук. Проте і той період вже також у минулому.
Нинішній сезон одесити взагалі розпочали вкрай невдало. У п’яти попередніх турах «Чорноморець» спромігся здобути «аж» одне очко. Тож клуб із причорноморського міста посідав останнє місце в турнірній таблиці. «Чорно-синім» було що доводити своїм уболівальникам на рідному стадіоні. Та й суперник наче ж «підходящий» – дебютант УПЛ!
До того ж рівняни ніколи раніше не перемагали в Одесі (а в більшості випадків і просто програвали «в одні ворота»).
Щоправда, нинішній сезон «Верес» розпочав значно оптимістичніше. Після трьох безгольових нічиїх у трьох перших турах у двох наступних спромігся спочатку спізнати радість перемоги (3:1 у матчі із «Зіркою»), а потім – і відчути гіркоту поразки (0:1 у грі із «Зорею»).
Упродовж поєдинку в Одесі моменти були в обох команд. Скажімо, рівнян двічі – по одному разу в кожному з таймів – рятувала поперечка воріт Олександра Бандури!   
Здавалося, що матч «котиться» до нічиєї 0:0! Вчетверте для «Вереса» у шести матчах! Одеська публіка вже відчутно «посвистувала» – адже одне очко ніяк принципово не впливало на турнірне становище «Чорноморця» – він все одно «гарантовано» лишався б останнім.
Але навіть такий результат одесити не втримали. Точніше кажучи, не втримали при подачі чергового кутового на 90+2 хвилині захисника рівнян Володимира Адамюка! Перебуваючи у справжньому «оточенні» гравців суперника, він майстерно «завис» у повітрі – й разюче пробив головою!
А вже святкуючи гол, Адамюк… не припиняв мацати переднього зуба. Чи то суперники у динамічній боротьбі, чи то партнери на радощах спробували його на міцність.
Уболівальники ж «Чорноморця» вже не «посвистували» – вони обурено свистіли. Адже їхня команда – неначе луцька «Волинь» у минулому сезоні – починає просто «вростати» в останню сходинку УПЛ.
Ну а рівняни, запакувавши у валізу відразу три очки, піднялися вже на 5-ту сходинку в турнірній таблиці!
У наступному турі – 27 серпня о 17.00 – «Верес» прийматиме у Львові чинного чемпіона – донецький «Шахтар»! Це буде особливий матч і для наставника рівнян Юрія Вірта. Адже колись він був легендарним стражем воріт «гірників», зокрема тричі ставав у їхньому складі чемпіоном України!
А найрезультативнішим матчем туру виявилася зустріч столичного «Динамо» зі «Сталлю» з Кам’янського. За відсутності Ярмоленка, Мбокані та Гармаша два з чотирьох голів киян (плюс результативну передачу) записав на свій рахунок поверненець із німецько-іспанських оренд Артем Кравець. Цікаво, що форвард неабияк засмутив команду зі свого рідного міста (Артем народився в Дніпродзержинську – так донедавна називалося Кам’янське). Щоправда, «Динамо» й пропустило на «Олімпійському» – вже третій гол у сезоні забив Орест Кузик (до речі, динамівський вихованець). Перед матчем-відповіддю з португальським «Марітіму» цей гол (у, здавалося б, повністю контрольованому поєдинку) не може не насторожувати Олександра Хацкевича.
Усі результати 6-го туру: «Чорноморець» – «Верес» – 0:1; «Шахтар» – «Олімпік» – 2:0; «Карпати» – ФК «Олександрія» – 0:0; «Зірка» – «Зоря» – 2:1; «Ворскла» – ФК «Маріуполь» – 1:0; «Динамо» – «Сталь» – 4:1.



За воротами
Юрій ВІРТ,
головний тренер «Вереса»:
«Я задоволений і результатом, і грою. Складна перемога. Ми багато працювали упродовж тижня. Сьогодні виклалися на 100% і дотерпіли. Чесно кажучи, точилася рівна гра, було чимало моментів і в «Чорноморця», і в нас. Думаю, вболівальники залишилися задоволені матчем. Звісно, що в кінці гри завжди дуже приємно забивати, і я радий, що ми проявили характер».



Футбол на ТБ
Четвер, 24 серпня
«Динамо» (Україна) – «Марітіму» (Португалія) –
19:45 («2+2»)
«Олександрія» (Україна) – БАТЕ (Білорусь) – 20:00 («Футбол 2»)
Субота, 26 серпня
«Сталь» – «Зірка» –
17:00 («Футбол 2»)
«Олімпік» – «Карпати» –
19:30 («Футбол 2»)
Неділя, 27 серпня
«Верес» – «Шахтар» –
17:00 («Спорт 3»)
«Маріуполь» – «Динамо» –
17:00 («Футбол 1»)
«Ліверпуль» – «Арсенал» –
18:00 («Футбол 2»)
«Зоря» – «Чорноморець» –
19:30 («2+2»)
«Олександрія» – «Ворскла» –
19:30 («Футбол 1»).


 

Telegram Channel