Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як готуються школи і дитсадки Луцька до початку навчального року (Фото)

Волинь-нова

Як готуються школи і дитсадки Луцька до початку навчального року (Фото)

Керівники міста інспектують якість підготовки закладів освіти до нового навчального року

Учора виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти міської ради Зіновія Лещенко інспектували якість підготовки закладів освіти до нового навчального року. Вони побували у КЗ “Луцький навчально-реабілітаційний центр”, Луцькому навчально-виховному комплексі “Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів — правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою”, ДНЗ №№ 5, 6, 7 та КЗ “ Луцька музична школа №2”. Про це інформує Відділ інформаційної роботи міської ради



Усі роботи, які планували завершити до 1 вересня, будуть виконані вчасно. Є перелік робіт, які треба виконати до початку опалювального сезону.



Дитячий садок №5, який оглянули першим, відвідують 220 дітей. Саме у цьому ДНЗ розвивають акторські здібності малечі. Тут створено ляльковий театральний гурток. Щоб юним відвідувачам було затишно і комфортно, усі приміщення ДНЗ відремонтовані. Завершується капітальний ремонт харчоблоку, на який з міського бюджету було виділено 220 тис. грн.


У навчально-реабілітаційному центрі відбувається капітальний ремонт актового залу, на який виділено 1, 5 млн грн. Директор РНЦ Леся Волинець подякувала керівникам міста за суттєву підтримку, адже такого комплексного ремонту тут не було 56 років. Зал відбудовується за найновішими технологіями та стандартами. Усе в ньому замінять: від підлоги, сцени до стелі, де буде сучасне сценічне освітлення. Навіть біля сцени буде встановлено спеціальний пандус. Щоб діти, яких тут навчається 265, могли не тільки навчатися, а й естетично розвиватися.


   У дитячому садку №7 відбувається підсилення фасаду, на яке з міського бюджету виділено 182 тис. грн. Також відбувається заміна стічних труб. Ці зовнішні роботи не заважають дітям відвідувати дошкільний заклад, у якому належним чином відремонтовані усі групи. Ще з міського бюджету для цього ДНЗ виділили 40 тис. грн на придбання обладнання для харчоблоку. А у ДНЗ №6 куплено за міські кошти дві нові пральні машини. Укріплено фасад та відремонтували дах у школі-інтернаті.


Понад 800 тис. грн міська рада скерувала на повну реставрацію фойє Луцької музичної школи №2. Тут також замінено усі 80 вікон та двері.


Підсумовуючи перевірку, Ігор Поліщук сказав, що на окремих об'єктах роботи завершені, здані в експлуатацію, а на окремих - на завершальній стадії. Усі роботи, які планували завершити до 1 вересня, будуть виконані вчасно. Є перелік робіт, які треба виконати до початку опалювального сезону. “Сьогодні ми здійснюємо черговий об'їзд навчальних закладів. Ми бачимо, що придбано обладнання у харчоблоки, пральні, відбувається заміна вікон, капітальні ремонти, зокрема, стяжки тих приміщень, які від віку, особливостей експлуатації дали тріщини. Для того, щоб нам в майбутньому взяти участь у грантових проектах, таких як НЕФКО-3 ( утеплення фасадів) нам треба скріпити стіни, щоб вони були міцними. Загалом ходом підготовки до нового навчального року ми задоволені”, - акцентував Ігор Поліщук.


Григорій Пустовіт зазначив: “Звичайно ще треба зробити багато. Ми розуміємо, що за один сезон, один рік, багато не зробиш. Але головне, що ми створюємо прецедент, показуємо, що можна виділяти кошти для закладів освіти, дитячих садків, шкіл естетичного виховання. Ми бачимо, що є поступ, є позитив, і думаю, що той темп, який на сьогодні взяла міська рада, нова команда, допоможе дуже багато зробити у місті. Бачимо, що проблеми, які здавалося важко здолати, вирішуються. Сподіваюся, з часом ми усю освітню базу приведемо у нормальний стан, і наші діти будуть навчатися у прекрасних школах та дитячих садках”. 





Telegram Channel