Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поляки першими привітали лучан із Днем міста

Волинь-нова

Поляки першими привітали лучан із Днем міста

Напередодні Дня міста Луцька до міської ради надходять вітання. Однією з перших на адресу секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта надійшла вітальна телеграма від Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Вєслава Мазура.

 “Прошу прийняти мої найщиріші вітання з нагоди Дня незалежності України та Дня міста Луцька, а також передати ці вітання всім мешканцям Луцька. Про це інформує Відділ інформаційної роботи міської ради.



Усім мешканцям міста бажаю, щоб воно стало для Вас справжньою домівкою, місцем, у якому приємно жити і до якого хочеться повертатися



   Луцьк- це багатокультурне місто з цікавою історією. Саме в Луцьку у 1429 році відбулася важлива дипломатична та історична подія - з'їзд європейських монархів. Луцьк донині зберіг таку традицію - місто гостинно приймає представників багатьох європейських держав, міжнародних організацій і неурядових установ, які відвідують Україну з метою вирішення низки політичних та економічних питань. Луцький замок став також важливим культурним осередком, в якому відбуваються відомі міжнародні фестивалі та конкурси. Надзвичайно приємно, що Луцьк протягом століть зберігає свою етнічну багатобарвність і влада міста допомагає представникам польської національної меншини творити і розвивати свою національну культуру та шанобливо ставиться до її традицій і звичаїв.


   Але місто Луцьк- це не лише багатокультурне місто, сповнене щедрої гостинності. Це місто, в якому варто зупинитися, щоб відчути його характер, клімат та красу. Сьогодні ми бачимо місто, яке показує, як правильно використовувати енергію і творчість його громади. Місто, яке постійно модернізується, пульсує життям, відкрите на міжнародну співпрацю, гостинне і привітне до своїх гостей. Місто, яке розвинуло мережу партнерських контактів з міськими громадами за кордоном, зокрема у Польщі.


   Такий стрімкий розвиток Луцька став можливий саме завдяки тому, що Україна обрала власний шлях розвитку та здобувши 26 років тому незалежність, відстояла своє право на суверенність, територіальну цілісність та демократичне суспільство, а також здійснила успішну трансформацію державних структур. Нам надзвичайно приємно, що в основу цих проєвропейських реформ лягла модель реформування, створена Польщею на початку нашого шляху до створення спільної європейської домівки. Така висока довіра є беззаперечним символом взаємної симпатії та добросусідських відносин.


   Користуючись цією святковою нагодою, прийміть ще раз від мене, а за моїм посередництвом від усіх працівників Генерального Консульства РП в Луцьку найщиріші вітання з нагоди Дня незалежності України та Дня міста Луцька та побажання процвітання, добробуту, безпеки і успішних інвестицій у економічний та соціальний розвиток міста. Усім мешканцям міста бажаю, щоб воно стало для Вас справжньою домівкою, місцем, у якому приємно жити і до якого хочеться повертатися, а Вам особисто, Шановний Пане Голово, хочу побажати задоволення від виконуваної Вами місії та нагороди за заслуги і зусилля, яких ви докладаєте щодня для розвитку області та зближення наших народів,”- йдеться у вітанні від Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Вєслава Мазура.

Telegram Channel