Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
23 волинських священики служили в ротаціях у зоні АТО (Фото, Відео)

Волинь-нова

23 волинських священики служили в ротаціях у зоні АТО (Фото, Відео)

ГО «Військові капелани Волині» з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла, провела в обласному центрі звітно-виборчі збори. Окрім духовенства у них взяли участь миряни-волонтери

Як повідомляє отець Михайло Бучак на своїй сторінці у "Фейсбуці", 21 серпня відзначили першу річницю створення ГО "Військові капелани Волині".



За останній рік 23 військові священики спілки пройшли ротаційні служіння та ще 6-ро душпастирів на волонтерських засадах. Також було здійснено 12 волонтерських поїздок у підтримці військовослужбовців, шкіл, інтернатів, садочків та місцевого населення.



На зборах було підсумована робота військових священиків за останній рік та обговорено напрямки подальшої діяльності спілки на поточний рік. Голова спілки прот. Михайло Бучак проінформував що за останній рік 23 військові священики спілки пройшли ротаційні служіння та ще 6-ро душпастирів на волонтерських засадах. Також було здійснено 12 волонтерських поїздок у підтримці військовослужбовців, шкіл, інтернатів, садочків та місцевого населення.


Від імені спілки о.Михайло висловив слова вдячності за підтримку і розуміння: митрополиту Михаїлу, Синодальному Управлінню Військового Духовенства, благочинним і духовенству двох Волинських єпархій, керівництву області та міста, спілкам воїнів АТО, прес-службі Волинської єпархії ( за об'єктивне і вчасне висвітлення діяльності спілки) і всім небайдужим. За плідну капеланську службу були вручені відзнаки священикам! На остаток слово для привітань отримали мистецький артдесант "Вбережу", які в часі війни здійснили понад 50 поїздок на Схід! ВСЕ ОБОВЯЗКОВО БУДЕ УКРАЇНА!", - написав о.Михайло Бучак. 


З початку 2014 року більше 500 священників УПЦ КП несуть своє служіння на лінії зіткнення чи на постійній, чи на ротаційній основі, чи на волонтерських засадах. Серед них двоє було в полоні, є поранені та контужені, вони приймають участь в обміні військовополонених, забирають тіла загиблих воїнів з непідконтрольних територій. Та головне завдання військового священика – це духовна і молитовна підтримка там, на передовій, на лінії зіткнення. Надихати воїна на захист Неньки-Батьківщини. Там, де панує смерть, вони несуть слово життя!


ГО "Військові капелани Волині" спільно виконують Державний Гімн України в актовій залі ВПБА з нагоди першої річниці утворення спілки:




Telegram Channel