Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 260 ліцеїстів навчатимуться у приміщенні колишнього санаторію

Волинь-нова

260 ліцеїстів навчатимуться у приміщенні колишнього санаторію

В лютому цього року обласна рада прийняла рішення про ліквідацію комунального санаторію "Турія"

У жовтні минулого року, майно КП «Волинський обласний санаторій матері і дитини «Турія» передали на баланс  Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні.



Разом з тим, щоб закрити всі питання, пов'язані з облаштуванням "Турії" для потреб навчанняя ліцеїстів, потрібно знайти в обласній казні ще 1 млн 700 тис. грн. Ці кошти виділятимуться на сесії під час внесення змін до обласного бюджету.



Як повідомляє прес-служба Волинської обласної ради, цьогоріч навчальний заклад провів додатковий набір студентів. На базі колишнього санаторію навчатиметься 260 учнів. Зауважимо, що наразі в обласному центрі в ліцеї навчається 540 дітей. "Цей заклад  є надзвичайно популярним на Волині. Там постійно великий конкурс -- найбільший серед аналогічних ліцеїв в Україні. Ми мусимо розвивати начальну базу цього закладу, бо він має великі перспективи", -- зауважив радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики, яка розглядала питання про додаткове фінансування ліцею.


На облаштування корпусів колишнього санаторію для ліцею, організацію навчання та інші потреби потрібно понад 5 млн грн з обласного бюджету.


На сьогоднішньому засіданні було проголосовано про виділення 3 млн 321 тис. 803 грн для ліцею в межах загального обсягу    видатків, затверджених в обласному бюджеті розпоряднику коштів -- обласному управлінню   освіти, науки та молоді ОДА. Це - не додаткові кошти, а зекономлені.


Разом з тим, щоб закрити всі питання, пов'язані з облаштуванням "Турії" для потреб навчанняя ліцеїстів,  потрібно знайти в обласній казні ще 1 млн 700 тис. грн. Ці кошти виділятимуться на сесії під час внесення змін до обласного бюджету.


Питання щодо фінансування ліцею підтримали всі члени бюджетної комісії, присутні на засіданні.


 

Telegram Channel