Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Підприємці–спрощенці перерахували до місцевих бюджетів майже 192 мільйони гривень єдиного податку

Сума сплаченого єдиного податку, що надійшла в розпорядження органів місцевого самоврядування, в півтора рази перевищує аналогічні показники минулого року

За підсумками січня-липня 2017 року волинські представники підприємництва, котрі застосовують спрощену систему оподаткування, поповнили місцеві бюджети на 191,7 мільйона гривень єдиного податку.



Підприємці – фізичні особи спрямували до бюджету на 57,5 відсотка більше, підприємці-юридичні особи на 19 відсотків більше, сільськогосподарські товаровиробники – на 49,5 відсотка більше єдиного податку проти аналогічних показників 2016 року.



Як повідомляє відділ організації роботи  ГУ ДФС у Волинській області, найбільший ріст сплати єдиного податку зафіксовано на території обслуговування Володимир-Волинської ОДПІ – на 58,1 відсотка більше проти аналогічного періоду торік. На території обслуговування Ковельської ОДПІ  та Луцької ОДПІ сплачено на 57,6 та 43,3 відсотка більше, аніж у січні-липні минулого року.


«Стан надходжень в місцевий бюджет від єдиного податку значною мірою залежить від роботи усіх контролюючих структур в напрямку легалізації підприємницької діяльності. Разом з тим, представники місцевого самоврядування безпосередньо зацікавлені в тому, щоб створити максимально сприятливі умови для розвитку бізнесу з тим, щоб мати прогнозовані та ритмічні надходження до бюджету громади», - зазначила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.


Як підкреслила керівник волинських фіскалів, позитивна динаміка характеризує стан сплати єдиного податку усіма категоріями платників: підприємці – фізичні особи спрямували до бюджету на 57,5 відсотка більше, підприємці-юридичні особи на 19 відсотків більше, сільськогосподарські товаровиробники – на 49,5 відсотка більше єдиного податку проти аналогічних показників 2016 року.

Telegram Channel