Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Щоб такі трагедії, як у Колках, не траплялися

Адміністрація КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» просить організаторів святкування Дня незалежності повідомляти про час, місце проведення та ймовірну кількість учасників заходів

Оксана КРАВЧЕНКО


Упродовж липня-серпня цього року на Волині сталося три випадки, коли під час масових гулянь, відзначення урочистостей люди скаржилися на погане самопочуття, раптове погіршення здоров'я, а допомогти їм не було кому, бо ніхто не подбав про медичне забезпечення. У селищі Колки Маневицького району 16 липня це призвело до смерті місцевої жительки.



Адміністрація Центру просить голів РДА, міських, селищних та сільських голів організовувати у місцях масових святкувань стаціонарні медичні пункти із залученням персоналу місцевих лікарень та амбулаторій, а також волонтерів з відповідною підготовкою.




Спекотна погода випробовувала на міцність минулих вихідних і учасників свята у Володимирі-Волинському. За словами головного лікаря Центру екстреної медичної допомоги Олега Куца, довелось знімати одну бригаду «швидкої» з планового щоденного чергування через велику кількість звернень на «103».
У зв’язку з цим адміністрація Центру просить голів РДА, міських, селищних та сільських голів організовувати у місцях масових святкувань стаціонарні медичні пункти із залученням персоналу місцевих лікарень та амбулаторій, а також волонтерів з відповідною підготовкою.
Крім того, згідно із зверненнями, завчасу буде сплановано роботу бригад екстреної медичної допомоги.

Telegram Channel