Наші консультації
Свіжі помідори із власної грядки до зими
Томати і маринують, і солять, і в’ялять. Але їх можна зберегти і в натуральному вигляді
Для цього треба брати плоди молочної стиглості, у яких шкірка з білуватим відтінком.
За температури 8—12 градусів помідори можуть зберігатися до трьох місяців.
Тоді розкласти їх у низьких ящиках плодоніжкою вгору в один шар. На дно покласти солому або деревну стружку. За температури 8—12 градусів помідори можуть зберігатися до трьох місяців. Але треба переглядати їх і час від часу, відбирати плоди, які вже почали достигати.
Для тривалого зберігання найкраще підійде прохолодний провітрюваний льох або підвал. Вологість повинна бути не надто висока, інакше томати псуватимуться.