Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У послужному списку Дмитра Капітули 45 стрибків із парашутом, попереду — знову війна на Донбасі

Волинь-нова

У послужному списку Дмитра Капітули 45 стрибків із парашутом, попереду — знову війна на Донбасі

Із представниками трьох поколінь цієї родини пощастило зустрітися в Горохові. Дмитро Вікторович тепер навчається на четвертому курсі Одеської військової академії, щоб стати десантником-професіоналом, а додому приїхав у відпустку. Спілкуватися з цим комунікабельним чоловіком було дуже приємно, бо дивував високим інтелектом, інтелігентністю

Леся ВЛАШИНЕЦЬ



Чому вирішив бути військовим і як такий крок у непростий час війни в Україні сприйняли батьки? Він змалку любив усіляку техніку, але, як хотіли найрідніші, вступив навчатися на бухгалтера у Горохівський коледж Львівського національного аграрного університету.



В Україні війна, то хто ж як не сини й батьки захистять своїх матерів і дітей?!



Охоче пішов служити у Збройні сили України. Армійські будні настільки припали до душі, що в 95-й окремій аеромобільній бригаді в Житомирі минули швидко, наче день. Коли повернувся додому, батьки порадили житейським хлібом обрати службу в міліції. Так і зробив їм на догоду, але вчасно зрозумів, що це не його професія. І став контрактником 13-го окремого аеромобільного батальйону.


8 березня 2014 року у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади Дмитро Капітула виїхав на полігон «Широкий Лан», потому на кордоні Херсонщини з Кримом виконував поставлене перед військовослужбовцями завдання не пропустити російського агресора далі на українську землю, а з 21 квітня бригада зайняла оборону на Донеччині, де хлопець продовжив службу водієм комбата.
За відвагу, сумлінне виконання обов’язків, готовність бути з бойовими побратимами у шквалі війни на передовій Дмитро Капітула нагороджений медалями «За взірцеву службу», «Учасник АТО».
— Звісно, мама спершу і словами, і сльозами намагалася вмовити мене, щоб обрав мирну професію. Але в Україні війна, то хто ж як не сини й батьки захистять своїх матерів і дітей?! Горджуся своїм татом, бо зрозумів мене і підтримав рішення як справжній чоловік, — сказав майбутній офіцер.
Сьогодні у послужному списку захисника Української держави Дмитра Капітули 45 стрибків із парашутом, гарт на полях кровопролитних боїв на Донбасі і грунтовні знання, здобуті в омріяній із дитинства військовій академії. Що планує після її закінчення навесні наступного року? Найперше — повернутися на передову і відвоювати мир Батьківщині.
— Бо хіба будуть спокійними і щасливими мої батьки, дружина Ольга, односельчани, якщо українці гинутимуть на рідній землі? — так міркував, пригортаючи синочка. 


 


Учасник АТО із синочком Олександром і батьком Віктором Петровичем.

Telegram Channel