Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ярмоленко став «джмелем» і «загудів» до Дортмунда (Відео)

Волинь-нова

Ярмоленко став «джмелем» і «загудів» до Дортмунда (Відео)

Зірка «Динамо» перейшов у «Боруссію»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Андрій Ярмоленко, без перебільшення, унікальне явище українського футболу. Це вам не Андрій Шевченко, у «зірковості» якого ніхто не сумнівався ще з дитячо-юнацьких команд.



«Боруссія» (Дортмунд) заплатила за атакуючого півзахисника київського «Динамо» Андрія Ярмоленка 25 мільйонів євро.



У «хлопчикові зі 130-го кілометра» (так його колись назвав Анатолій Дем’яненко) теж не сумнівалися. Були часи, коли футбольні «експерти», спортивні журналісти та «знавці»-уболівальники наввипередки називали його нездарою, гідним хіба що виходу на заміну в якомусь з клубів Другої ліги. Мало хто мав сумнів: як тільки «Динамо» залишить Валерій Газзаєв («ставку» якого на Ярмоленка так само мало хто розумів) — Андрій поїде з Києва на ті самі «130 км» — або й набагато далі.
Але (величезний привіт усіляким «експертам» та «знавцям») сталося не так. Ярмоленко таки виріс у найбільшу «зірку» сучасного українського футболу.
Щоправда, протягом останніх років перед Андрієм стояв непростий вибір: «йти чи не йти».
Лишитися в «Динамо» — це ще сезонів сім з капітанською пов’язкою й можливістю побити більшість клубних рекордів.
Піти в сильніший чемпіонат — це неабияк ризикнути. Навіть місцем в основному складі.
Але Андрій ризикнув і вчора вже приміряв «чорно–жовту» футболку №9 дортмундської «Боруссії». Німці, буцімто, не пошкодували 25 мільйонів євро за 27-річного українця!



Цікаво, що у динамівській футболці Ярмоленко забив 99 голів. Сотий може відбутися лише десь у далекому майбутньому (згадаймо повернення до рідного клубу «ветеранів» Шевченка чи Реброва)…


Дивимось, як забиває Андрій Ярмоленко – https://www.youtube.com/watch?v=Y-YCMHB5swQ :



Андрій учора змінив футболку. Головне, щоб забивав за збірну України!



Ліга Європи-2018. Раунд плей-оф. Матчі-відповіді.
«Динамо» (Київ, Україна) — «Марітіму» (Фуншал, Португалія) — 3:1 (1:0 — Денис Гармаш, 33 хв.; 2:0 — Микола Морозюк, 35; 3:0 — Дерліс Гонсалес, 61; 3:1 — Ердем Шен, 68). Перша гра — 0:0.
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 24 серпня. Головний суддя Ліран Ліані (Ізраїль).
Продемонструвавши у першому матчі в Португалії вкрай невиразну гру (нічия 0:0), київське «Динамо» змусило неабияк хвилюватися своїх шанувальників. Після «вильоту» з Ліги чемпіонів — «виліт» ще й з Ліги Європи сприймався б уже просто як трагедія.
До неї, на щастя, не дійшло. Кияни впевнено контролювали гру. Щоправда, тричі забивши (а могли ж іще щонайменше стільки ж!) — потім таки пропустили.


Дивимось, як це було – https://www.youtube.com/watch?v=41C4Y6bO06g :



За підсумками жеребкування «Динамо» у груповому турнірі Ліги Європи потрапило до групи «В». Суперниками киян будуть албанський «Скендербеу», сербський «Партизан»… та швейцарський «Янг Бойз»! Доля вирішила трохи пожартувати, знову звівши динамівців з їхніми нещодавніми кривдниками (які, як і торік (здолавши «Шахтар»), згодом прогнозовано не потрапили у груповий турнір Ліги чемпіонів).
Проте й іншими суперниками легковажити не варто. Скажімо, «Скендербеу» в раунді плей-оф здолав загребське «Динамо». А «Партизан» на тому ж етапі розтрощив на виїзді угорський «Відеотон» — 4:0 (після 0:0 вдома).
Тим часом луганська «Зоря» (яка мала пряму путівку в груповий турнір Ліги Європи) потрапила в групу «J». Суперниками луганчан будуть берлінська «Герта», «Атлетік» з Більбао та «Естерсунд» з однойменного шведського міста.



ФК «Олександрія» (Олександрія, Україна) — БАТЕ (Борисов, Білорусь) — 1:2 (1:0 — Василь Грицук, 34 хв., з пенальті; 1:1 — Мирко Іванич, 69; 1:2 — Мирко Іванич, 74). Перша гра — 1:1.
Олександрія. Стадіон «Ніка».
24 серпня. Головний суддя Мирослав Зелінка (Чехія).
Команда Володимира Шарана здобула на виїзді перспективну нічию 1:1. Тож таки мала шанси здолати значно «іменитіший» білоруський клуб. На 34–й хвилині мрії уболівальників побачити «Олександрію» в груповому турнірі Ліги Європи стали ще осяжнішими — Василь Грицук із пенальті виводить український клуб уперед!
БАТЕ, аби уникнути додаткового часу, мусив забивати вже двічі. На жаль, у другому таймі білорусам це вдалося після того, як отримав розсічення голови основний захисник української команди Андрій Гітченко і змушений був залишити поле. З інтервалом у кілька хвилин дубль на свій рахунок записав чорногорець сербського походження Мирко Іванич.


Дивимось, як це було – https://www.youtube.com/watch?v=9NroZ1BKPqQ :



Тим часом донецький «Шахтар» (власник прямої путівки у надпрестижний груповий турнір Ліги чемпіонів) за підсумками жеребкування гратиме у групі «F». Суперниками українців будуть англійський «Манчестер Сіті», італійський «Наполі» та нідерландський «Фейєноорд». Усі три клуби добре знайомі не тільки українським, а й уболівальникам усього світу. Тому підопічним Паулу Фонсеки не позаздриш. Але щоб бути найсильнішим, треба перемагати найсильніших.


ЗА ВОРОТАМИ



Паулу ФОНСЕКА, головний тренер донецького «Шахтаря» про підсумки жеребкування групового турніру Ліги чемпіонів:
«Нам дісталась неймовірно важка група. Напевне, одна з найважчих, що могла б бути. «Наполі» і «Манчестер Сіті» демонструють чудовий і непростий футбол. Там працюють одні з найкращих тренерів світу. Але для «Шахтаря» це чудова нагода себе проявити. Тож будемо налаштовуватися лише на перемогу».

Telegram Channel