Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Це ж Бог зцілює за допомогою бджіл»

Волинь-нова

«Це ж Бог зцілює за допомогою бджіл»

У лікувальних властивостях вулика–лежанки пасічника Віктора Кузіна вже не раз переконувались односельчани

Коли у Сельці Дубровицького району Рівненщини ми запитували місцевих мешканців, як проїхати до будинку Віктора Кузіна, то у нас спершу поцікавились:
— Ви якого Кузіна шукаєте, «кегебіста»?
— Ні, напевне, іншого. Він на пошті у Дубровиці працює.
— А, то той, шо вєрующий…
Як з’ясувалося, у Сельці двоє чоловіків із таким іменем та прізвищем, тільки наш герой — Віктор Павлович — диякон місцевої громади Християн віри євангельської та досвідчений бджоляр



Кость ГАРБАРЧУК



Пана Віктора ми застали за роботою у садку, де буяло різнобарв’я квітів. Якраз того дня на пошті, де він понад 30 років трудиться водієм, був вихідний. Господар зовсім не здивувався нашому візиту, хоч і приїхали ми без попередження. Він щиро усміхається й запрошує у внутрішній двір, де у нього встановлено два десятки вуликів. Але перед цим дає капелюх та маску бджоляра — техніка безпеки! — й розпочинає екскурсію. Відразу, з перших слів відчувається, з якою повагою він ставиться до цих невтомних комах.



« В односельчанки після кількох сеансів у вулику-лежанці стабілізувався тиск. »



— Ось тут облаштував вулика–лежанку, варто лише трохи побути, подихати ароматом прополісу та пилку — й покращується загальний стан здоров’я, — пояснює Віктор Кузін. — Зробив тільки для власних потреб і цілющі властивості перевірив на собі. Не потрібно ніякої хімії, всі недуги десь діваються. Тому коли люди приходять, щоб скористатися лежанкою, нікому не відмовляю. Це ж Бог зцілює за допомогою бджіл.
І наводить приклад, як в односельчанки після кількох сеансів у вулику–лежанці стабілізувався тиск. А до того страждала на гіпертонію. Ввечері, щоб зняти втому, і сам лягає. Там мешкає дві бджолині сім’ї. Комахи гудуть, ніби море шумить, і це найкращий заспокійливий засіб, переконаний пасічник. А зранку після такої апітерапії відчуває неймовірний приплив сил.
Уже минуло 15 років, відколи пан Віктор подружився із бджолами. Тепер він дивується, як жив до цього. Хоч клопоту на пасіці й вистачає, але це приємні турботи. І за його словами, найкращий, найсмачніший та найкорисніший мед на Поліссі, бо зібраний на різнотрав’ї. Навіть бджолярі з південних регіонів України це визнають і стараються купити наш солодкий продукт.
Чоловік відкриває одного вулика й обережно виймає звідти рамку.
— Бачите, вона вже запакована повністю, — показує нам.
Навколо збираються бджоли, але не кусаються. Мені здається, вони розуміють та відчувають, що господар їх любить.
Поки ми розмовляли, несподівано вилетів рій, проте Віктор Кузін не панікує. Бере дзвіночок, і, зачувши його звуки, комахи повертаються до вулика. Оце так інстинкт! Чи все ж чари Віктора Кузіна? Гадаємо, одне й інше водночас.



Лежанка, яка гіпертонію лікує й міцний сон дарує.



Комахи пасічника не кусають, навіть коли він рамку з медом виймає.


 

Telegram Channel