Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Наймолодшому місту Волині — вже 67!

Волинь-нова

Наймолодшому місту Волині — вже 67!

І живуть у Нововолинську красиві жінки, працьовиті чоловіки і відважні школярі

Переконатися у цьому вкотре мали можливість як місцеві мешканці, так і численні гості в день його іменин та професійного свята гірників, яким воно і завдячує своїм народженням


Алла ЛІСОВА


І хоча його шахтарське майбутнє – а цього прагнуть усі – пов’язують із добудовою шахти №10, на святі серед найбільш пошанованих були гірники відокремлених підрозділів «Шахта №9» та «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля» – їм випав найщедріший зорепад нагород. Відкриваючи урочистість, міський голова Віктор Сапожніков подякував гірникам, усім нововолинцям за працю.



Заслуженому працівникові культури України, самодіяльному композитору і поету Олександрові Каліщуку Ігор Гузь вручив Почесну грамоту Верховної Ради.



У літописі Нововолинська – чимало славних сторінок. На жаль, з’явився в мирній історії міста і воєнний розділ, у якому прописані гіркі втрати. Від учасників святкового зібрання поклали квіти до стели полеглим Героям АТО та до фотостели Небесній сотні. Вшанували й першобудівників Львівсько–Волинського вугільного басейну. Віктор Сапожніков відзначив почесними грамотами та подяками містян, котрі своєю працею примножують славу Нововолинська. Чотирьох земляків удостоєно почесного знака «За заслуги перед містом». Щирими оплесками присутні вітали учнів ЗОШ №3 Дмитра Савчука та №4 Дмитра Тарасюка, коли міський голова оголосив їм подяки за активну громадянську позицію та допомогу поліції у розкритті злочину.
Вітання нововолинцям звучали з вуст народного депутата України Ігоря Гузя, заступника голови Волинської облдержадміністрації Сергія Кошарука. Заслуженому працівникові культури України, самодіяльному композитору і поету Олександрові Каліщуку Ігор Гузь вручив Почесну грамоту Верховної Ради.
Зичили нововолинцям добра і достатку, впевненості у завтрашньому дні, а місту – економічного і соціального розквіту й невпинного руху вперед виконувач обов’язків луцького міського голови Григорій Пустовіт, голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська, перший заступник міського голови Володимира–Волинського Ярослав Матвійчук, голова Володимир–Волинської районної ради Роман Гук, керуючий справами виконкому Ковельської міської ради Володимир Бойко.
Представників мужньої професії вітали генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Олександр Зорін та голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов, які вручили нагороди шахтарям.
Сюрпризом для нововолинців у цей святковий день став виступ самобутнього духового оркестру «Львівські фанфари». А неповторності і шарму додали урочистості цікаві культурно–мистецькі та спортивні заходи, які завершилися вогняно–піротехнічним шоу Театру вогню «Алладін» з Луцька.



Серед нагороджених – головний маркшейдер ДП «Шахта №1» Лариса Шатковська.



Отримавши відзнаку, Олександр Каліщук (зліва) виконав для гостей свята нову пісню.


 

Telegram Channel