Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Тут особлива благодать Святого Духа»

Волинь-нова

«Тут особлива благодать Святого Духа»

Свято-Покровському собору у Ківерцях виповнилося 20 літ. З цієї нагоди відбулася Божественна літургія, яку відслужив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл

Кость ГАРБАРЧУК



До урочистої події готувалися все літо: вимостили бруківкою двір, відремонтували сходи та зробили накриття при вході. Оновлений та прикрашений храм засяяв золотими куполами. На свято прийшли сотні ківерчан та приїхало чимало гостей. Владику Михаїла з хлібом зустрічав голова парафіяльної ради Володимир Петрусь. З керуючим єпархією Божественну літургію відслужили декан, настоятель парафії протоієрей Іван Семенюк та 16 священиків Ківерцівського деканату.



Важливо, щоб до цього храму з кожним роком приходило все більше молодих людей, які згодом приведуть своїх діток.



— Постійний зв’язок із Богом – наша внутрішня потреба. І це бажання спонукало людей храм будувати, щоб перебувати у такому місці, де є особлива благодать Святого Духа, – наголосив у своїй проповіді митрополит Луцький і Волинський Михаїл. – Двадцять років тому, не маючи грошей, ви «впряглися» й звели цю святиню, бо мріяли про неї.
Після служби та хресного ходу архієрей відзначив благословенними грамотами та церковними медалями будівничих та найактивніших парафіян. Серед них Федір Симинішин – один із перших фундаторів Української православної церкви Київського патріархату у Ківерцях. Нагороди також отримали Євген Гачок, регент хору Галина Хижняк, бухгалтер парафії Любов Кисиличак, хористка Лариса Смирнова, староста собору Леонід Кобецький, Володимир Петрусь, Марія Кінах, Ганна Скарвінко, Світлана Петрусь, Микола Мирончук, Віталій Галас, свічниця Світлана Калантай, голова ревізійної комісії Андрій Соколовський, Юрій Тананайський, Михайло Охоцький, Василь і Наталія Ярмольчуки.
Привітати парафіян приїхала депутат Верховної Ради України від 23-го виборчого округу Ірина Констанкевич:
— Нам потрібна віра в Бога, щоб ми відчували себе людьми, щоб стояли міцно на ногах, але дивилися високо в небо, — сказала вона. — Нам потрібна духовна стеля, яку ми отримуємо у храмі Господньому. Дуже добре, що два десятиріччя тому у Ківерцях знайшлося коло людей – духовних, свідомих, патріотичних, які заклали підмурівок собору. Але важливо, щоб до нього з кожним роком приходило все більше молодих людей, які згодом приведуть своїх діток.
— Наша віра та любов до Бога допомагають нам жити, – підкреслила депутат Волинської обласної ради Людмила Тимощук. З вітальними словами звернулися до парафіян заступник голови районної ради Тамара Чигрин, перший заступник голови райдерж-адміністрації Юліан Таранчук та ківерцівський міський голова Володимир Жгутов. На завершення урочистостей настоятель Свято–Покровського храму отець Іван зазначив:
— Дякую всім, хто долучився фізично, морально та матеріально. Також дякую тим, хто не заважав. Працюватимемо, скільки Господь благословить, щоб ще не один ювілей разом із владикою відзначити в нашому соборі. Давайте не будемо озиратися назад, а дивитися вперед, давайте мріяти, діяти, бо тільки в єдності – наша сила!



Спільна молитва об’яєднала священнослужителів і вірян.



Владику Михаїла зустрічає голова парафіяльної ради Володимир Петрусь.

Telegram Channel