Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дід Степан танцював на весіллях із нареченими всіх своїх онуків

Волинь-нова

Дід Степан танцював на весіллях із нареченими всіх своїх онуків

У серпні Бог подарував 80–річчя жителеві села Горішнє Горохівського району Степанові Мироновичу Домбровському. Мабуть, ювілярові і сон не снився, і думка не гадалася про сюрприз, з яким до нього завітає день народження: діти, внуки і правнуки склали йому букет не лише з любові і квітів, а й із пісень

Леся ВЛАШИНЕЦЬ



Засвідчити своє шанування довгожителю до іменинника завітав із подарунком голова районної організації ветеранів України Михайло Харків. Міцним здоров’ям і прийдешніми ювілеями односельчанина–хлібороба віншувала від сільської територіальної громади секретар Горішненської сільради Людмила Кушнірук.
Небагатослівний і скромний Степан Миронович бачився мені батьком, щасливим і спокійним за свою старість. Народився і виріс ювіляр у сусідньому селі Смолява, вдався хазяйновитим, завжди тримав чимале господарство, був добрим до сім’ї, навчав дітей порядності і передавав у спадок споконвічну хліборобську науку поваги до праці. Про це щиро, з любов’ю розповідали його доньки Галина Радванецька і Ніна Козел. Як рідного батька, старійшину родини шанує зять Микола Козел. Доки спілкувалася з ними, про дідуся не переставала піклуватися внучка Ольга, котра зі своєю сім’єю живе в Горохові і часто поспішає у Горішнє, щоб допомогти старенькому поратися у хаті й на городі.



Ювіляр почувався так по-молодечому, що й не даси йому 80!



Степан Миронович багатий аж п’ятьма внуками. Юрій і Сергій – сини Ніни і Миколи Козелів, уже згадана Ольга та її сестра Наталя – діти Галини Радванецької, яка виростила і сина–героя Гаврила. Він уже три роки відвойовує Україні мир у російського агресора. Доки Гаврило Гаврилович Бахов виконує свій чоловічий обов’язок, захищаючи Батьківщину, чемними і розумними підростають його донечки Анастасія та Інна. Дівчатка вивчили в дарунок для прадідуся пісню про свого мужнього татка. Під час її виконання якоїсь миті від туги за найдорожчим з оченят Настусі покотилися сльози. Здавалося, дівча і дитячою щирістю, і смутком, і чеканням благало Бога, щоб рідний якнайшвидше повернувся додому. Від пані Галини, котра щодня телефонує до сина, який перебуває на обпаленій вогнем неоголошеної війни Луганщині, дізналася, що контрактна служба у Гаврила Гавриловича закінчується 17 вересня.
…А ювіляр почувався так по–молодечому, що й не даси йому 80!
«То ще бравий чоловік. На весіллях усіх онуків танцював із їхніми нареченими. У стайнях і досі порається сам біля худоби, з рання до смеркання косить, сіє, оре, бо живе наразі сам», – з гордістю розповідали про Степана Мироновича діти й онуки. А він молодіє душею, дякуючи Богові за вісьмох правнуків.

Telegram Channel