Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
І прийшли до них… три тисячі гостей (Фото, відео)

Волинь-нова

І прийшли до них… три тисячі гостей (Фото, відео)

Несподівані секрети корпоративної культури розкриває ПрАТ «СКФ Україна». Тут вчергове відзначили «День сім’ї»

Схожого за розмахом та розмаїттям свята для своїх працівників не проводить, мабуть, жодне волинське підприємство. Три тисячі гостей, шестигодинна розважальна програма, ціле анімаційне містечко для дітей та повноцінний концерт створили неповторну атмосферу єдиної великої родини


Інна ПІЛЮК


Підшипниковий завод, як його досі за звичкою називають лучани, має чималий досвід в організації дозвілля такого рівня. Генеральний директор ПрАТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський, який цього року відзначив 40–річчя роботи на підприємстві, розповів, що на початках кілька разів організовували дійство під назвою «Фестиваль працівників». Тоді колектив виїжджав у Гаразджу, всі ночували у наметах, але навіть така цікава програма мала свій недолік: свято проходило без дітей.



І тільки коли 1998 року завод став частиною корпорації «СКФ», то паралельно з європейськими стандартами виробництва перейняли і досвід проведення свята прямо на території підприємства. Спробували, сподобалося, прижилося і повелося! Вимушену перерву зробили тільки під час активної фази антитерористичної операції. Майже три десятки працівників підприємства були мобілізовані, тому радісна атмосфера, як би не намагалися її створити, навряд чи би вдалася. На щастя, усі захисники вже повернулися додому. Тож Рада директорів дійство вирішила відновити.



Володимир Цибульський вбачає у таких екскурсіях не просто задоволення інтересу побувати там, де працює мама чи тато, а й цілком реальну майбутню профорієнтацію.



Проводять його або наприкінці серпня, або ж на початку вересня. Час вибрали, коли основна маса людей повертається із відпусток. Таким чином намагаються залучити якомога більшу кількість працівників до спільного корпоративного заходу.
Цьогорічна програма максимально задовольнила інтереси різних поколінь, які завітали на свято. Найменші залюбки вправлялися у майстер–класах з малювання, оформлення витинанок, виготовлення прикрас, розпису печива… Спеціально облаштована дитяча сцена не пустувала ані хвилини! Фокуси, караоке, танці, конкурси, гігантські мильні бульбашки, демонстраційні виступи представників Волинської обласної федерації хортингу привертали увагу і раз по раз зривали аплодисменти. А завбачливо розставлені у тіні дерев солом’яні тюки слугували прекрасною альтернативою традиційним меблям. На них можна було і відпочити, і пообідати (харчування гостей свята є обов’язковим елементом такого заходу).
Організатори зізнаються, що найбільше хвилювалися, аби примхлива волинська погода дала змогу провести все так, як запланували. І на загальну втіху гостей небесна канцелярія «відгукнулася» повним розумінням.
З головної сцени фестивалю лунав неповторний спів Волинського народного хору, колективів «Акорд», «Карлос-Бандос», «Такалаба». Шквал аплодисментів зривали виступи танцювального ансамблю «Юність». А спортивні змагання мали усе необхідне для популярності: азарт, вболівальників та дух суперництва.
Не менший інтерес у гостей викликали і екскурсії на виробництво. Особливо цікавими були вони для старшого покоління, яке колись працювало на заводі, а тепер передало естафету синам–донькам–онукам. Як зізнавалися вони після відвідин цехів, все-таки не порівняти сучасні технології, умови праці, комфорт із тими, в яких свого часу розпочинали роботу вони. Та й свята такого тоді не було. Тож щиро радіють за молодих колег. А Володимир Цибульський вбачає у таких екскурсіях не просто задоволення інтересу побувати там, де працює мама чи тато, а й цілком реальну майбутню профорієнтацію: «Якщо сьогодні дитина побачить канали виробництва підшипників для автомобілів «Фольксваген», то є велика ймовірність того, що і вона захоче працювати на такому підприємстві».
Хтось повертається додому із сувенірами, подарунками, хтось — з емоціями, хтось — із ностальгією, хтось — із перспективними планами… Але усі без винятку — з гордістю за волинське підприємство, яке зуміло знайти і втілити такий неординарний підхід до формування корпоративної культури.


На головній світлині: Кращі спортсмени – і дорослі, і маленькі – не зосталися безх нагород.


НАШ ФОТОРЕПОРТАЖ ЗІ СВЯТА:



Гостей при вході зустрічали отакі височенні красуні.



На заході можна було зустріти і справжніх піраток.




Народне свято – з Волинським народним хором.



Очільник підприємства Володимир ЦИБУЛЬСЬКИЙ задоволений, що фестиваль вдався.



Пікнік – обов’язкова частина «Дня сім’ї».




Батути виявилися однією з найбільш бажаних розваг для найменших гостей.



Де ще так гарно відпочинеш, як не в батьків на роботі.



Художник Олеся Іщук навчала робити витинанки.



На території дитячого містечка працював навіть салон краси.





На пам’ять про свято залишиться оформлена власноруч рамка для фото з корпоративним логотипом.



Армреслери на «СКФ Україна» – ого-го!



«Шайбу! Шайбу!» Хоч хокей із м’ячем.



 Погода неабияк сприяла розвагам під відкритим небом.



Танцюють всі!


Фото та відео – Олександр ПІЛЮК.

Telegram Channel