Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Поліцейський Василь витягнув Вікусю з того світу (Відео)

Волинь-нова

Поліцейський Василь витягнув Вікусю з того світу (Відео)

Її рідна мама закопала живцем одразу після народження

На щастя, немовля, яке провело під землею близько 7 годин, врятував правоохоронець Василь Дячук. Його цими днями у Національній поліції нагородили нагрудним знаком «За відвагу в службі»

 

Мирослава КОЗЮПА

 

 

Історія порятунку нині п’ятирічної Вікторії з Березнівського району Рівненщини перемогла у рамках підбиття підсумків конкурсу «Поліцейський, який мене врятував». Усього до МВС було подано понад півсотні історій як від очевидців, учасників подій, так і від колег самих поліцейських.
Під час нагородження дівчинка разом із прийомною мамою Наталією Покровською прийшла подякувати за подароване життя працівнику поліції Василю Дячуку. Саме він 26 жовтня 2011 року, зачувши з-під 20-сантиметрового шару землі тихий дитячий писк, чимдуж узявся рятyвати немовля — руками розгрібати землю.

 

 

 

Зачувши з-під 20-сантиметрового шару землі тихий дитячий писк, чимдуж узявся рятyвати немовля — руками розгрібати землю.

 

 

— Зранку мені зателефонувала мама та повідомила, що рідна сестра мого чоловіка народила дитину і закопала її. Почувши цю страшну звістку, я негайно поїхала в сусіднє Городище. Там було багато поліцейських, а на вулиці вже стояв приготовлений ящичок, щоб покласти тільце дитини, бо ніхто й не сподівався, що немовля може бути живим, — розповіла Наталія Покровська.
Раптом правоохоронці почули тихий дитячий писк. Якомога обережніше та водночас дуже швидко вони почали розгрібати землю.
— 39-річний слідчий Василь Дячук з особливим трепетом витягнув звідти ледь живе маля і разом зі своїми колегами та усіма присутніми негайно розпочали надавати першу допомогу. Одні повідомили медиків, інші швидко змивали з дитини землю і попіл, аби вона могла дихати, вкутували у теплу ковдру, — пригадує жінка.
Та правоохоронці не стали чекати приїзду медиків, а відразу службовим авто завезли дитя до лікарні. Там маленьку виходжували близько місяця, оскільки народилася вона восьмимісячною, далося взнаки і переохолодження.
— Першою дівчинку оглянула лікар на ім’я Вікторія, в якої саме того дня був день народження. Так вирішили назвати і врятовану дитину. А ще зважили, що ім’я їй дуже пасує, адже вона справді маленька переможниця, оскільки, пробувши під землею і попелом близько семи годин, все-таки вижила.

 

 

Дивимось відеосюжет – https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=cJzQYcznzh0 :

 

 


Біологічній матері за такий жорстокий вчинок присудили три роки і два місяці позбавлення волі. Віка була її сьомою дитиною, втім тепер вона позбавлена батьківських прав щодо всіх дітей. Родина Покровських без вагань узяла дівчинку у свою сім’ю, щойно її виписали з лікарні. А Василь Дячук відтоді також опікується Вікторією, ставши для неї рятівником, який і зараз поруч.
— Уже минуло майже шість років, але усі пам’ятаємо той день, як сьогодні, і безмежно вдячні Богу, що встигли… що поліцейські врятували мою донечку, — каже пані Наталія. І дякує долі та професійній роботі поліцейських, за те, що подарували їй Вікторію.
Перемогу у конкурсі здобули ще дві історії — порятунок співробітником поліції потопаючої дівчини у Кропивницькому та звільнення 40 заручників у психіатричній клініці у Львові.

 

 

 

 

Історію на конкурс, у якому переміг Василь Дячук, надіслала Наталія Покровська, яка удочерила дівчинку. І на нагородження свого рятівника вони спеціально приїхали в Київ.

 

 

Фото із сайтів www.ogo.ua і www.mvs.gov.ua .

 

Telegram Channel