Схуднути допоможе насіння льону
Воно є відмінним джерелом клітковини, яка активізує діяльність кишківника, добре тамує голод, стимулює використання жиру з його «депо» в організмі
Регулярне вживання в їжу лляного насіння полегшує перебіг алергій, покращує доставку кисню до клітин, чим запобігає передчасному старінню, допомагає при хворобах шлунка та кишківника. Відваром насіння лікують фурункули, опіки, різні запалення в порожнині рота й горла. Його використовують у якості зм'якшуючого та відхаркувального засобу при сухому кашлі. Застосовується також при циститах, нефритах, у профілактиці та лікуванні цукрового діабету (підсилює дію інсуліну, що дає змогу знижувати його дози). Насіння також відоме як найсильніший протипаразитарний продукт.
Спосіб приготування: столову ложку сировини залити двома склянками окропу й дати настоятися (краще в термосі) одну ніч. Приймати по 100 г за півгодини до їжі 2-3 рази на добу. Можна столову ложку льону залити однією склянкою окропу й варити у закритій каструльці 15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. Пити по 50 г двічі на день.