Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ой високі ті Карпати – ну а «Верес» вищий!

Волинь-нова

Ой високі ті Карпати – ну а «Верес» вищий!

Рівняни декласували львів’ян у новому «західноукраїнському дербі» – 6:1!

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. 8 тур.  «Карпати» (Львів) – «Верес» (Рівне) – 1:6 (0:1 – Сергій Борзенко, 34 хв.; 0:2 – Михайло Сергійчук, 45 хв., з пенальті; 0:3 – Руслан Степанюк, 53 хв.; 0:4 – Михайло Сергійчук, 72 хв.; 0:5 – Василь Кобін, 76 хв., з пенальті; 0:6 – Геннадій Пасіч, 83 хв.; 1:6 – Хорхе Карраскаль, 87 хв.
10 вересня. Львів. Стадіон «Україна». 8640 глядачів. Головний суддя Ярослав Козик (Мукачеве).
«Верес»: Олександр Бандура, Володимир Адамюк, Сергій Борзенко, Микола Іщенко, Сергій Сімінін, Роман Карасюк (Євген Морозенко, 90 хв.), Валерій Федорчук, Василь Кобін, Ростислав Волошинович (Геннадій Пасіч,
82 хв.), Руслан Степанюк, Михайло Сергійчук (Євген Пасіч, 84 хв.). Головний тренер Юрій Вірт.
У матчі з львівськими «Карпатами» «Верес» перевершив найоптимістичніші сподівання своїх уболівальників! 6:1 – ще ніколи рівненський клуб не перемагав так упевнено в «еліті» українського футболу!
Хоча львів’яни, на правах господарів, розпочали матч навіть активніше за рівнян. А перший зі своїх шести голів «Верес» забив аж на 34-й хвилині. Після розіграшу кутового відзначився капітан гостей Сергій Борзенко. Ще до перерви Михайло Сергійчук подвоює перевагу своєї команди з пенальті.
Ну а в другому таймі «Верес» уже просто знущався з «Карпат». Дебютний гол в Прем’єр-лізі (нарешті!!!) забиває Руслан Степанюк. Дубль робить Михайло Сергійчук. Другий пенальті рівнян реалізує досвідчений Василь Кобін. А коли Геннадій Пасіч забив шостий, коментатор (який, схоже, вболівав за львів’ян) сумно зітхнув і заявив у прямому ефірі: «Це навіть більше, ніж Аргентина забила Ямайці…»
Щоправда, у заключні хвилини «Карпатам» таки вдалося «розмочити» рахунок – відзначився колумбієць Хорхе Карраскаль. Хоча про «гол престижу» в цій ситуації говорити було геть недоречно.
«Домашня» перемога «Карпат» над «Вересом», здобута влітку далекого 1993 року (2:1), так і лишається єдиною в офіційних матчах цих клубів! Натомість цьогорічне 10 вересня стане справді «чорним» днем в історії «Карпат» – гонорові львів’яни одержали гучного і болісного ляпаса у новому «західноукраїнському дербі»!
Пізніше з’явилося післяматчеве відео, на якому розлючений уболівальник «Карпат» (якому вдалося «прорватися» на бігові доріжки) щодуху лає гравців «зелено-білих». Після чого вимагає від них зняти і віддати йому клубні футболки. Ті майже не опираються – знімають і віддають. Першим – капітан і «жива легенда» «Карпат» – Ігор Худоб’як… Епізод, відверто кажучи, не надто приємний і доволі неоднозначний. Адже 2005 року – коли 20-річний Худоб’як дебютував за «Карпати» – той уболівальник, ймовірно, ще мало не під стіл пішки ходив…  Тому й не дивно, що дружина футболіста – Ірина Худоб’як – написала в Instagram: «Всім серцем ненавиджу львівських фанів… Позакривали всі писки і дружньо забули дорогу на стадіон…»
А ще перед фінальним свистком той таки коментатор натякнув, що після такої ганьби іспанському тренеру Серхіо Наварро варто першому казати «Hasta la vista!», або ж чекати на «До побачення!» від керівництва клубу.
І вже 12 вересня з’явилися чутки: керівництво «Карпат» таки вказало Серхіо Наварро на двері. І, буцімто, Серхіо поміняли на Сергія – Зайцева, який готуватиме команду до найближчих матчів.
Але що нам до того! На рівненській вулиці – ду-у-уже велике футбольне свято! Це справді крута, справді історична перемога, про яку рівненські діди колись із захватом розповідатимуть своїм онукам!
А що вже робилося в «червоно-чорному експресі», коли той повертався зі Львова до Рівного, то цього, мабуть, уже навіть і онукам не розкажуть!
Тим часом у понеділок,
11 вересня, контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України зарахував для київського «Динамо» технічну поразку в матчі проти ФК «Маріуполь». Нагадаємо, кияни не прибули на виїзний поєдинок сьомого туру до прифронтового міста. Аргументуючи це небезпекою і посилаючись на позицію правоохоронних органів, які не рекомендували грати в Маріуполі. Повідомляється, що за 10 днів рішення вступить в силу, якщо не буде подана апеляція.
Усі результати 8 туру: «Шахтар» – «Зоря» – 3:1; «Ворскла» – «Олімпік» –1:1; «Зірка» – «Чорноморець» – 0:1; «Сталь» – ФК «Маріуполь» – 0:1; «Карпати» – «Верес» – 1:6; «Динамо» – ФК «Олександрія» – 3:0.



За воротами
Юрій ВІРТ, головний тренер «Вереса» (до речі, вихованець львівського футболу):
«Якби перед матчем хтось сказав, що буде такий рахунок, я б не повірив. Ретельно готувались, вивчили слабкі сторони «Карпат». Виконали установку на матч на 110 відсотків. У нас також великі завдання на сезон, ми рухаємось у правильному напрямку. Хочу привітати вболівальників, а хлопці у роздягальні просто танцюють.
Моя заслуга невелика. Футболісти доводять на полі, що вміють грати у хороший футбол. Ми лиш доносимо до них, як вони мають діяти. Бачу, з кожним поєдинком ми додаємо та прогресуємо. Немає різниці, хто є нашим суперником, ми так само будемо грати і з київським «Динамо», і з донецьким «Шахтарем».



 

Telegram Channel