Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Цвітуть багряні хризантеми,

Волинь-нова

Цвітуть багряні хризантеми,

Цвітуть багряні хризантеми, Як помин літечка цвітуть… Вже у строфі осінні теми, І у житті – осіння суть. Мале звірятко біля хмизу Шукає нірку для пожив… Вже стежка котиться донизу, А я ще нібито й не жив. І не пізнавши, хто ми, де ми – Іду в осінню каламуть… Постій… Ще квітнуть хризантеми – І треба з ними ще побуть. Вадим КРИЩЕНКО.

Чому я набрала «невірний» номер?
Про те, що він — невірний, я дізналася від автовідповідача, коли помилилася номером телефону. Але вірною чи невірною може бути лише людина, або ще – собака. А той номер, мабуть, був таки неправильний. І автовідповідач мав би мені сказати: «Ви набрали неправильний номер, перевірте його ще раз».


 


А вам все одно, як писати «все одно»?
Якщо ні, то знайте, що слова все одно, на жаль, будь ласка пишемо ОКРЕМО! До речі – теж!
«Ворони п’ють надкльовані горіхи.
А що їм, чорним? Чорним все одно»
(Ліна КОСТЕНКО).



Ви вже ходили за грибами?
Якщо ні, то й не ходіть, адже за грибами, як за водою чи за хлібом – можна йти довго–довго. Отож, щоб ніч вас за тим заняттям не застала, то краще йти в ліс по гриби, в магазин – по хліб, а до криниці – по воду.


 


Нехай вам трапляються лише їстівні гриби!
І пам’ятайте, що наголос у цьому слові – на останньому складі: їстівнИй.
Гриби треба шукати, іноді на них натрапляєш випадково, але ніколи гриби і люди не зустрічаються. Адже це просто: зустрічаються лише ті, що йдуть.


 


УВАГА: НАГОЛОС!
ВедмедИця
Для запам’ятовування незвичних наголосів доречно використовувати римовані слова–близнюки, наголошення яких не викликає сумніву.
ВедмедИця – молодиця, дрОва – корова, жмутОк – куток, фОльга – Ольга.
«Підвівши штуцер грізний і слизький,
На мушку ловлять гнівну ведмедицю»
(Максим РИЛЬСЬКИЙ).

Telegram Channel