Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив рекордний коровай

Волинь-нова

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив рекордний коровай

У Луцьку на іподромі в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки минулої п’ятниці відбувся традиційний фестиваль «Обжинки»

Марина ЛУГОВА



Після урочистих привітань представники міської та обласної влади відзначили волинських аграріїв, які зібрали рекордні врожаї. Родзинкою проведеного свята стало вручення відзнаки «Рекорд України» генеральному директору компанії «Теремно хліб» Андрію Тищенку за спечений найбільший коровай в Україні, вага якого — 750 кілограмів (на фото). Цей витвір, у який вкладено людську працю і тепло душі, освятив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він відправив молитву з нагоди завершення збору урожаю.
Високопреосвященний, як повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ Київського патріархату, зазначив, що такі дні – це дні, коли ми дякуємо Господу за врожай, працівникам, котрі трудилися, щоб зібрати плоди своєї праці.
Після молебню, який із владикою проводили священнослужителі кафедрального собору Святої Трійці міста Луцька, було окроплено свяченою водою учасників фестивалю та представлену тут продукцію.
У рамках заходу діяла виставка дарів поля і саду, демонструвалася сільськогосподарська техніка, частували й продавали смачні вироби, проходив концерт народної творчості.

Telegram Channel