Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Допоможіть повернути… тіло чоловіка в Україну

Весільна подорож до Туреччини для молодого рівненського подружжя завершилася справжньою трагедією

Валентин СТАВСЬКИЙ



Вже на другий день перебування в цій країні 30-річному чоловікові стало зле. І лікарі не змогли врятувати його життя. 24-річна вдова у розпачі, адже не знає тепер, як повернути тіло коханого на Батьківщину, оскільки страховики відмовляються покривати витрати.
Ще й року не минуло з тих пір, як Марія та Віктор Чайки побралися. А у весільну подорож вирушили на Чорне море до Туреччини. Відпочивати мали з 31 серпня по 6 вересня. Втім, ця поїздка для молодого подружжя перетворилася на трагедію. Вже у день прильоту Віктор погано почувався. А коли наступного дня зайшов у воду, відчув, що йому зле.
— Ніхто не повірив спочатку, що на такій мілині йому стало погано. Дивлюся: він упав у воду… — каже вдова.
Турецьким лікарям врятувати чоловіка не вдалося.
Тим часом у госпіталь страховики і туроператор привезли документи, які жінка навідріз відмовилася підписувати. Через знервованість у неї різко підвищилася температура, підскочив тиск. Представники туроператора і страхової вмовили жінку повернутися в Україну, мовляв, для вильоту їй в аеропорту безкоштовно дадуть квиток.
За переліт їй таки довелося заплатити 100 доларів США. А вже згодом представник компанії «Європейське туристичне страхування» телефоном повідомив Марії, що вміст алкоголю у крові її чоловіка в 6 разів перевищував норму, а відтак там відмовилися визнавати це страховим випадком.
— Сказали: маємо заплатити 2,5 тисячі доларів США за доставку тіла чоловіка, оскільки це не страховий випадок, бо є алкоголь у крові. Плюс 600 доларів США за те, що його реанімували в лікарні, — плаче Марія Чайка.
Натомість рідні і ті, хто знав Віктора, не вірять висновкам експертів. Адже він ніколи не зловживав спиртним. Підозрілим видається і те, що рідним результатів аналізів так ніхто і не надіслав.
Очевидно, що ставити крапку в цій історії ще рано, адже трагічний випадок нині на розслідуванні у посольстві України в Туреччині і міністерстві закордонних справ. А тим часом рідні Віктора Чайки шукають гроші, щоб повернути його тіло на Батьківщину, і звертаються до всіх небайдужих з проханням про допомогу.

Telegram Channel