Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Посвідчення «йшло» два з половиною роки

Волинь-нова

Посвідчення «йшло» два з половиною роки

Саме стільки часу чекав підтвердження свого перебування в АТО 27-літній мешканець села Єлизаветин Рожищенського району Михайло Онищук

Роксолана ВИШНЕВИЧ



Тож справжнім святом для молодого батька двох діток, недавнього воїна 24-ї окремої бригади спеціального призначення й усієї його родини стало вручення відповідного посвідчення. Призваний у ряди Збройних сил України 10 квітня 2014 року у тоді ще 51-шу механізовану бригаду, Михайло побував у самому горнилі війни — брав участь у взятті Слов’янська та Лисичанська. Дивом виходив із поля бою без ушкоджень.



Михайло побував у самому горнилі війни — брав участь у взятті Слов’янська та Лисичанська. Дивом виходив із поля бою без ушкоджень.



27 травня 2015-го його демобілізували. Повернувся в рідне село. От лише документів, які б засвідчували, що він воював на передовій, не отримав на руки. Кажуть, причина в тім, що з вини якогось прапорщика дані про його особу не могли віднайти.
Молодий чоловік звертався в різні інстанції, та час спливав, а результату не було. Врешті вийшов на зв’язок із депутатом обласної ради, волонтером Валерієм Курстаком, який більше 90 разів побував у зоні АТО. Він почав «ворушити» справу, телефонувати на Схід, з’ясовувати, чому волинянин не може досі отримати необхідні документи. Залучив також громадського активіста з Нововолинська Олександра Ільницького, син якого служив разом із Михайлом.
Під час урочистостей з нагоди святкування Дня села у Єлизаветині Валерій Курстак вручив Михайлу Онищуку посвідчення учасника бойових дій. Разом із ним захисника України приїхали привітати Олександр Ільницький та учасники АТО Валерій Суровий із шахтарського міста та бард Юрій Щербик із Луцька.


 

Telegram Channel