Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Вам краще не знати, що я сказав у перерві»

Волинь-нова

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Вам краще не знати, що я сказав у перерві»

Після ганебного першого тайму київські динамівці все ж таки зуміли здолати албанський клуб. Проте найбільшої радості українським уболівальникам приніс донецький «Шахтар», який поборов потужний італійський «Наполі»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Ліга чемпіонів-2018. Груповий раунд. Група «F». 1 тур. «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Наполі» (Неаполь, Італія) — 2:1 (1:0 – Тайсон, 15 хв.; 2:0 – Факундо Феррейра, 58 хв.; 2:1 – Аркадіуш Мілік, 71 хв., з пенальті).
13 вересня. Харків (Україна). Стадіон «Металіст». Головний суддя Фелікс Цваєр (Німеччина).
Третя команда Італії минулого сезону нинішній розпочала із трьох перемог при різниці м’ячів 9:2! І в Харків неаполітанці їхали за трьома очками. Мовляв, про «Шахтар» вони майже нічого не знають. А в них що не прізвище — то футбольне ім’я! Діавара, Хамшик, Мертенс, Мілік, Інсіньє, Кальєхон, Рейна…



У нас є футболісти, які не можуть перебувати в першій команді. Нехай потренуються з дублем і зроблять висновки.



Проте хлопців Паулу Фонсеки одними шапками не закидати. Вони не тільки не злякались, а й змогли стрибнути вище голови! Так, «Наполі» в основному тиснув — ми ж відбивались. Але гостро проводили контратаки. А у футболі перемагає не той, хто краще грає, а той, хто більше заб’є. І не має значення, який буде рахунок у матчі–відповіді, сьогодні гравці «Шахтаря» — національні герої!
В іншому поєдинку квартету «F» англійський «Манчестер Сіті» на виїзді у Роттердамі розтрощив нідерландський «Фейєноорд» — 4:0. Припускаю, що боротьба в нашій групі за 2 путівки у плей-оф буде тривати до останнього туру.
Тим часом Андрій Ярмоленко відіграв усі 90 із гаком хвилин за дортмундську «Боруссію» в поєдинку Ліги чемпіонів проти «Тоттенхем Хотспур». На жаль, матч групи «H» на «Вемблі» завершився перемогою англійців — 3:1. Проте єдиний гол у складі «Боруссії» — дебютний за свій новий клуб — забив саме Ярмоленко! До того ж, взяття воріт видалося напрочуд динамічним і красивим! Після гри Андрія визнали найкращим у складі німців.



За воротами
Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:
«Ми чудово розуміли, що зустрічаємось із суперником надзвичайно високого класу. Тому просто не можу не відзначити своїх футболістів, які провели матч дуже хоробро. Нам потрібно було ризикувати на початку атаки, щоб створити загрозу для «Наполі». Після забитого м’яча наша команда мала ще кілька гольових моментів, зокрема Тайсон. Також «Шахтар» відмінно показував себе в обороні, бо в другому таймі гості стали більш небезпечними і затиснули нас біля своїх воріт. Проте, гадаю, ми перемогли абсолютно заслужено й гідно».


Ліга Європи-2018. Груповий раунд. Група «B». 1 тур. «Динамо» (Київ, Україна) — «Скендербеу» (Корча, Албанія) — 3:1 (0:1 – Гьєрджі Музака, 39 хв.; 1:1 – Сергій Сидорчук, 47 хв.; 2:1 – Жуніор Мораес, 50 хв.; 3:1 – Дьємерсі Мбокані, 65 хв., з пенальті).
14 вересня. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Головний суддя Барт Вертентен (Бельгія).
Київські динамівці не надто виразно провели перший тайм матчу зі «Скендербеу». А під його завісу навіть пропустили — відзначився 32-річний ветеран албанського футболу Гьєрджі Музака — і почули огульний свист від уболівальників.
Вочевидь, під час перерви тренерський штаб киян таки зумів пояснити футболістам (припускають, що тут за діло взявся Олег Лужний): програвати в Лізі Європи «Скендербеу» — це вже занадто! До речі, коли Олександра Хацкевича на післяматчевій прес-конференції запитали, що він сказав своїм гравцям між таймами, головний тренер «Динамо» відповів: «Вам краще не знати, що я сказав».
Адже буквально п’яти стартових хвилин другого тайму було достатньо для того, аби «Динамо» не тільки зрівняло рахунок, а й вийшло вперед! Спочатку диво-удар метрів із 22-х вдався Сергієві Сидорчуку. А за кілька хвилин простріл у падінні замкнув Жуніор Мораес, який вийшов на поле на початку другого тайму. Згодом Дьємерсі Мбокані реалізував пенальті, довівши рахунок до 3:1, і таким чином змив тінь ганьби з «Динамо» за перший тайм.
У паралельному матчі групи «B» швейцарський «Янг Бойз» та сербський «Партизан» зіграли в Берні внічию — 1:1. Тож кияни відразу захоплюють одноосібне лідерство в групі!



За воротами
Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:
«Денис Гармаш замість того, щоб із трьох метрів бити по воротах, дає передачу поперек. Красиво можна грати, коли рахунок 2:0 або 3:0! А не коли ще нічого не відомо…
Тому вам краще не знати, що я сказав у перерві гравцям. Найголовніше — здобули перемогу. Хіба що відзначу, як потужно увійшов у гру Мораес і ми переломили хід гри».


Ліга Європи-2018. Груповий раунд. Група «J». 1 тур. «Зоря» (Луганськ, Україна) — «Естерсунд» (Естерсунд, Швеція) — 0:2 (0:1 – Саман Годдос, 50 хв.; 0:2 – Альхаджи Джеро, 90+4 хв.)
14 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів». Головний суддя Штефан Клосснер (Швейцарія).
Скептичні зауваження, що робити «Зорі» в Лізі Європи, яка зараз і в українському чемпіонаті не хапає зірок із неба, на жаль, справдилися. Хоча перший тайм минув без забитих голів. А ось у дебюті другого луганчани пропустили… Відзначився швед іранського походження Саман Годдос.
Підопічні Юрія Вернидуба намагалися відігратися, проте безрезультатно. А вже у додані арбітром хвилини луганчани пропустили вдруге – гол на рахунку нігерійця Альхаджи Джеро.
У паралельному матчі групи «J» берлінська «Герта» та «Атлетік» із Більбао розійшлися внічию — 0:0.



За воротами
Юрій ВЕРНИДУБ, головний тренер «Зорі»:
«Я всього очікував, але що буде такий результат… Перш за все, потрібно вибачитися перед тими людьми, які прийшли на стадіон. Ми виглядали не так, як хотілося б. «Естерсунд» справедливо переміг. Вони терпіли і використовували наші дитячі помилки. Навіть не думав, що так може бути. Але тепер знаю: у нас є футболісти, які не можуть перебувати в першій команді. Нехай потренуються з дублем і зроблять висновки. Прощати можна все, але виходити на поле і ходити пішки — не можна».


 

Telegram Channel