Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Допоможіть жінці врятувати ногу

Уже другий рік Еліна Баландіна, котра мешкає у Володимирі-Волинському, спить не в ліжку, як усі, а в кріслі, бо через паралізований лівий бік не може самостійно піднятися. Їй терміново потрібна операція, яка коштує чималих грошей, а їх вона не має

Тетяна АДАМОВИЧ



Їй, інваліду І групи, важко самостійно виконувати звичну для нас домашню роботу: прати, готувати їсти, прибирати… Кожен рух потребує значних зусиль, а нестерпний біль відчувається у кожній клітинці тіла. А ще, хоч і сама практично немічна, Еліна Дмитрівна доглядає 76–річну матусю, котра також ходить, «тримаючись за стіни».



— Хто тоді догляне мою немічну неньку? — бідкається Еліна Дмитрівна.



Біда прийшла майже 15 літ тому, коли 30-річна Еліна потрапила в аварію: розбита голова, понівечене тіло, переломи... У реанімаційному відділенні Володимир-Волинської центральної районної лікарні потерпілу підключили до апарата штучного дихання. Її мама молилася і ні на мить не відходила від доньки. Коли ж лікарі вирішили вимкнути апарат, бо Еліна вже деякий час не подавала ознак життя й довго не виходила з коми, попрохала реаніматологів почекати ще трохи… І невдовзі безнадійна пацієнтка розплющила очі.
Опісля пережила кілька важких операцій, півроку лікувалася у медичному закладі й ще три місяці — вдома. Після найскладнішого хірургічного втручання паралізувало лівий бік. Еліна по–новому вчилася говорити й рухатися, а надію на одужання їй дав хірург Михайло Дудич, котрий підтримував як міг.
Може б і далі тягнула Еліна Дмитрівна свою біду самотужки, та через порушення кровообігу відкрилися на лівій нозі виразки, шкіра почала відмирати. Минулої осені два місяці пролежала жінка у лікарні, а там кажуть, що треба робити операцію, інакше доведеться ампутувати ногу.
— Хто тоді догляне мою немічну неньку? — бідкається Еліна Дмитрівна.
Дякує усім медикам, а особливо лікарю–дерматологу Василеві Олянському. За два тижні на лікування йде 400 гривень, а ще ж — комунальні платежі, борг за газ. Пенсія ж усього 1400 гривень.
Еліна Баландіна сподівається на ваше милосердя й просить відгукнутися небайдужих людей. Їй важко пересуватися, тому не може відкрити рахунок у банку. Зателефонувати жінці можна за номером 0931270840.


 

Telegram Channel