Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Через кілька років Нововолинськ забезпечить себе електроенергією?

Волинь-нова

Через кілька років Нововолинськ забезпечить себе електроенергією?

У період, коли країна переживає енергетичну кризу, закономірно шукати альтернативні джерела енергії. Шахтарське місто займається цим активно. Є задум побудувати електростанцію, яка працюватиме на біопаливі. З метою перейняти досвід у закордонних сусідів мер Нововолинська Віктор Сапожніков разом з іншими керівниками та депутатами міськради відвідав Чеське-Будейовіце

Алла ЛІСОВА



Як стало відомо на прес-конференції міського голови, електростанцію планують звести на місці котельні ВАТ «Оснастка», використовуючи вже готові приміщення. Вартість об’єкта  – 10 мільйонів євро. Із міського, обласного та державного бюджетів не залучатиметься жодної копійки, усі витрати візьмуть на себе чеські та українські фірми на умовах партнерської співпраці.



Електростанцію планують звести на місці котельні ВАТ «Оснастка», використовуючи вже готові приміщення. Вартість об’єкта  – 10 мільйонів євро.



Коефіцієнт корисної дії такого енергетичного об’єкта повинен становити 80 відсотків, що вважається хорошим економічним показником. Така електростанція у рік споживатиме
30 тисяч тонн щепи, яку мають поставляти українські виробники. До того ж в Іваничівському районі вже посаджені плантації енергетичної лози, котру можна буде використовувати в якості палива для цього підприємства. Загалом електростанція цілодобово і упродовж усього року забезпечуватиме гарячою водою житлові будинки 5-го, 6-го та 15-го мікрорайонів.
Нововолинці вже мають досвід впровадження нових теплових проектів. Так успішно діє котельня центральної міської лікарні, яка працює на біопаливі.
Перш ніж приступити до будівництва електростанції, необхідно виділити землю, розробити проектно-технічну документацію. При позитивному розвитку подій зведення триватиме не менше двох років.


 

Telegram Channel