Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Жириновський знову кричав, що забере «фабрику діда Іцхака у Костополі»

Волинь-нова

Жириновський знову кричав, що забере «фабрику діда Іцхака у Костополі»

Скандальний російський політик вкотре згадав про майно на Рівненщині, яке він вважає своїм

Як повідомляє «Північ-інфо», дискусія виникла у прямому ефірі на телеканалі «Росія 1» між Жириновським та радником Міністра внутрішніх справ України Іллею Ківою по відеозв’язку.



Навіщо радник Арсена Авакова обговорював внутрішню політичну ситуацію в Україні на одному із кремлівських телеканалів?a



«Фабрика где моя в Костополе? Фабрику найди мою в Костополе. Вы же в Ровенской области? Костополь далеко? Съезди туда, посмотри на мою фабрику», – кричав у студії Жириновський до Ківи.
Нагадаємо, російський політик неодноразово стверджував, що саме фабрику у Костополі, де зараз працює підприємство з виробництва деревостружкових плит «Свіспан Лімітед», будував ще його дід Іцхак Едельштейн, а тому він має на неї права. Також Жириновський заявляв, що збирається судитися з урядом України за майно і навіть кілька років тому приїжджав на Рівненщину.
«Це була найбільша деревообробна фабрика. Вона постачала ліс до всієї Європи. Під час Першої світової війни німці її знищили. Тепер, мабуть, фабрика відновлена в Костополі, а в мене будуть претензії до уряду України, щоб я міг отримати майно свого дідуся, який чесно працював, був керівником єврейської громади Костополя», – заявляв в інтерв’ю російський політик.
Утім, старожили міста розповідають, що насправді дідові Жириновського належала маленька деревообробна пилорама. А те, що вона розташовувалася на ділянці, де нині працює ТОВ «Свіспан Лімітед», — не більше, ніж домисли очільника ЛДПР.
До речі, російськомовна ведуча ток-шоу посміялася із вишиванки Іллі Ківи: «Ой, какой нарядный», та й загалом тон розмови поваги до співрозмовників не викликав.
А тому залишається незрозумілим, навіщо радник Арсена Авакова обговорював внутрішню політичну ситуацію в Україні на одному із кремлівських телеканалів?


 

Telegram Channel