Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Гроші на аборт для Мадонни

Волинь-нова

Гроші на аборт для Мадонни

І ти справді вірила, що я зрадію? – навіть не кричав, а верещав Олексій. – Думала, я прагну стати батьком? А ти мене питала? Ну й що з того, що мені вже скоро тридцять! Я не планую ні розмножуватися, ні одружуватися. Мені подобається бути незалежним. Невже таким дешевим трюком, як вагітність, ти хотіла затягти мене в сімейне ярмо?

Sandra OLEK



Наталка стояла мовчки, ковтаючи гіркі сльози.
— Думала, що, почувши цю новину, впаду на коліна і до скону виконуватиму твої забаганки, молитимуся на тебе? Ти хотіла зруйнувати мені життя? Не вийшло! Але вихідні тобі точно вдалося зіпсувати. Ех, ти! А я думав, махнемо з тобою на природу, до озера, хапонемо трохи романтики.
Молода жінка дивилася на Олексія і не могла повірити, що перед нею той, хто ще вчора засипав її квітами, дарував подарунки, називав єдиною і неповторною.



Думала, що, почувши цю новину, впаду на коліна і до скону виконуватиму твої забаганки, молитимуся на тебе?



— Завтра субота, післязавтра неділя, понеділок – день важкий. Значить, на аборт у вівторок. Я заплачу. Це моя остання інвестиція в тебе. Бо не хочу, щоб ти, нічого не маючи за душею, вмерла з голоду з дитиною в животі. А після аборту ми більше ніколи не побачимося. Роби такі сюрпризи комусь іншому.
Аборт! Все єство майбутньої матері запротестувало. Вона так хотіла мати дитину від коханого. Олексій же далі лаявся. Його гарне обличчя зараз нагадувало лице серійного вбивці.
— Все, я пішов додому. До зустрічі у вівторок. Особисто заведу тебе на цю процедуру. Як не як, а я тебе кохав.
Наталка вчепилася за оте «кохав», як потопельник за соломинку.
— Олексію, – вже й не наважувалася назвати «любий», хоча все ще так кохала його. – Будь ласка, в ім’я нашої колишньої любові і того жаху, який мене чекає без тебе (не могла сказати «і нашу дитину», бо навіть не думала про аборт), давай проведемо вихідні разом, поїдемо на природу, до озера, як ти хотів.
Вона сказала це, наївно розраховуючи, що Олексій звикнеться з думкою про її майбутнє материнство, що все у них буде добре.
Чоловік швидко погодився (в холодильнику вже було замариноване м’ясо, а Наталка так чудово готує).
— Добре, їдьмо. Тільки знай: ми разом востаннє…
Не встигли вони виїхати за місто, як їх зупинив молодий чоловік, попросив підвезти.
— Вам куди?
— Та от вирішив відпочити в селі у бабусі на ближніх озерах.
– І ми туди їдемо, – сумно проказала Наталка, яка сиділа на задньому сидінні.
Молодий чоловік обернувся на її голос.
— У вас обличчя Мадонни. Я інженер, але непогано малюю. Це просто доля, що я вас зустрів. З вашого виразу наче проглядається материнство. Сподіваюся, ви погодитеся мені позувати.
Олексій пирхнув на ці слова. Наталка почервоніла.
Коли майже прибули на місце, нізвідки взялася злива.
— От тобі й шашлики, – розсердився Олексій, який уже аж відчував смак чудового м’яса у роті. — Зараз довеземо вас до бабусі, а самі – додому.
— Чому ж? – здивувався хлопець. – Їдьмо зі мною. Бабця знає про мій приїзд. Підготувалася. І печене, і варене. Поїмо. Поспілкуємося.
Олексій ковтнув слинку. Він не міг відмовитися від смачної їжі.
Бабуся й справді чекала на онука. А побачивши Наталку, приязно усміхнулася і тихо поцікавилася:
— Яка гарна! Чи не наречену ти привіз, Колюню?
Олексій знову тихенько пирхнув. Микола зітхнув.
Вони сиділи за столом, розмовляли. З Олексієвої поведінки Микола зрозумів, що ці двоє – не пара. Повеселів. Почав закидати Наталку компліментами.
— Дощ і не думає припинятися. Доведеться вам заночувати. Я такий радий, що зустрів Мадонну.
Олексій скипів. Дістав із внутрішньої кишені гроші. Підступив на Наталки.
— Ти маєш рацію, художнику. До вівторка вона справді Мадонна. Ще кілька днів буде вагітна. На ось тобі, Мадонно, гроші на аборт, — жбурнув папірці в очі молодій жінці. — А я поїхав, – кинувся до дверей.
Наталка несвідомо зробила крок у його напрямку. Але її затримала інша міцна чоловіча рука…
«Мій син вчора одружився. Ми з чоловіком такі щасливі! Повертаю тобі гроші, які ти дав мені на аборт 22 роки тому», – читав Олексій Степанович коротенького листа. Защеміло серце. Дітей так і не спромігся мати. Рука дрібно затремтіла. Конверт упав на підлогу. З нього випали гроші і фотокартка. На ній наречений – його син — і наречена обіймали Наталку і Миколу – інженера-художника.


 

Telegram Channel