Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Невже «Волинь» оживає?!

Волинь-нова

Невже «Волинь» оживає?!

Лучани вперше за два сезони три матчі поспіль зуміли не програти

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Чемпіонат України з футболу, Перша ліга. 12 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Інгулець» (Петрове) – 1:1 (1:0 – Владислав Шаповал, 2 хв.; 1:1 – Олександр Акименко, 52 хв.)
15 вересня 2017 року. Луцьк. Стадіон «Авангард». 1000 глядачів. Головний суддя Олександр Афанасьєв (Харків).
Волинь: Віталій Неділько (Роман Жмурко, 77 хв.), Владислав Шаповал, Роман Никитюк, Руслан Марушка, Юрій Романюк, Юрій Тетеренко, Олександр Медведь, Ярослав Кінаш (Ілля Тимошенко, 73 хв.), Владислав Дмитренко (Роман Шандрук, 34 хв.), Андрій Ляшенко, Роман Степанов (Назар Нич, 46 хв.). В. о. головного тренера Альберт Шахов.



Напевне, подумали, що приїде команда, яка хоче потрапити в Прем’єр-лігу, і ми будемо грати якось боязко, від оборони. Але ми налаштовувалися на перемогу.



Невже «Волинь» потроху починає вилюднювати?! Лучани збільшують свою безпрограшну серію вже до трьох матчів – подібного у виконанні «хрестоносців» ми не бачили бозна-скільки. Принаймні, минулого сезону в Прем’єр-лізі й нинішнього – вже у Першій лізі – лучани жодного разу не спромоглися не програти підряд навіть два матчі. А тут – не поступаємося вже втретє (перемога і дві нічиї)!
Брати бика – чи то пак міцного «Інгульця» з Петрового (який посідав третє місце) – за роги лучани взялися вже на другій хвилині. Ярослав Кінаш подав зі штрафного з правого флангу, м’яч, здавалося, перелетів усіх – проте на дальній стійці до нього встиг Владислав Шаповал і своїм потужним ударом зробив рахунок 1:0!
Зазначимо, що це вже четвертий гол 22-річного капітана лучан у нинішній першості. І перший – із гри (три попередніх були забиті з пенальті).
На жаль, влучивши на початку першого тайму, «Волинь» пропустила в дебюті другого. Вже десятий гол на свій рахунок записав лідер бомбардирської гонки першості Олександр Акименко. Тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко – неначе того джокера у рукаві – притримав 32-річного Акименка в першому таймі. А вийшовши з перших хвилин другого, Олександр невдовзі невідпорно пробив… встановивши, як згодом з’ясувалося, остаточний рахунок поєдинку – 1:1. Хоча шанси вирвати перемогу згодом мали обидві команди: чого варті були обміни «поцілунками» по поперечинах воріт.
Матч також запам’ятався вимушеною заміною голкіпера у складі «Волині». Вже за рахунку 1:1 Віталій Неділько ціною травми урятував свої ворота. Проте ще впродовж 20-ти хвилин мужньо продовжував поєдинок. Згодом Неділька таки замінив Роман Жмурко. Для 20-річного голкіпера це був перший матч у сезоні.
Наступний поєдинок «Волинь» проведе 25 вересня. Відверто кажучи, на лучан чекає доволі непросте випробування – виїзна зустріч із харківським «Геліосом», який нині ділить третє—четверте місця з чернігівською «Десною». Буде складно – але чому б не спробувати продовжити безпрограшну серію до чотирьох матчів?
Усі результати 12-го туру: «Волинь» – «Інгулець» – 1:1; «Десна» – ПФК «Суми» – 3:0; «Рух» – «Оболонь–Бровар» – 1:0; «Гірник–Спорт» – «Кремінь» – 1:0; «Балкани» – «Нафтовик–Укрнафта» – 1:1; ФК «Полтава» – МФК «Миколаїв» – 2:0; «Колос» – «Геліос» – 1:2; «Авангард» – «Черкаський Дніпро» – 2:1; «Жемчужина» – «Арсенал» – 0:3.
А про те, як рівненський «Верес» переграв полтавську «Ворсклу» 1:0, а «Кардинал-Рівне» у футзалі в другому таймі капітулював перед львівською «Енергією» 0:4 читайте вже у четверговій «Волині-новій».



За воротами
Альберт ШАХОВ, в. о. головного тренера «Волині»:
«Всі бачили турнірну таблицю перед грою. І, напевне, подумали, що приїде команда, яка хоче потрапити в Прем’єр-лігу, і ми будемо грати якось боязко, від оборони. Але ми налаштовувалися на перемогу. Те, що планували, у нас вийшло десь на сімдесят відсотків. Я вважаю, що хоч сьогодні ми й отримали лише одне очко, але воно дуже цінне».


Telegram Channel